ABU ARTEMA GREAT RETURN MARCH                              Meer Info...

gezondheidszorg klein                                 Meer info

001 15 Austerite invitation                                   Info...

HbH2019 SamenStijd Flyer 004print1                                 meer info...

Kerstmarkt 2019                                Meer info

IMG 20191108 WA0006                                Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Dinsdag 12 november werd er in Brussel actie gevoerd voor de verhoging van het minimumloon. In 2012 verdienden de werknemers van Mac Donald’s in New York eken schamele 7,5 dollar per uur. Zij stelden toen de stoutmoedige eis voor een minimumloon van 15 dollar per uur. Hun eis werd overgenomen in grote delen van de VS. Vandaag geldt in de Staten New York en Californië 15 dollar als wettelijk minimumuurloon. Begin dit jaar werd deze eis door sommige centrales van het ABVV vertaald naar 14 € per uur. Sindsdien voeren zij maandelijks acties.

LEF is solidair met deze strijd. Wij waren er reeds bij de eerste actie die doorging in Gent op 14 januari 2019. In het filmpje dat wij toen van de actie maakten, legt Angeline Vanderrijse, Voorzitster van de Oost-Vlaamse afdeling van de Algemene Centrale en van het interprofessioneel ABVV OVl. glashelder de omvang en de aard uit van de problematiek van de lage lonen in ons land. Dit filmpje is terug te vinden in onze videotheek (zie de rechterkolom op de openingspagina van onze website).
Vorige dinsdag was het verzamelen aan de Kunstberg in Brussel, waar honderden ABVV militanten verzamelden in het kader van een internationale actie. Dezelfde dag zou er in de VS actie gevoerd worden voor de veralgemening van het 15 dollar minimum uurloon. De actie kreeg de steun van PVDA en sp.a politici. Onze reporter- supporter was er bij om onze solidariteit met deze strijd te betuigen. Hij maakte een reeks foto’s die te bekijken zijn via volgende link.


Foto’s

https://photos.app.goo.gl/RjcqFUCSZjpF6Cqm7

 

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info