ABU ARTEMA GREAT RETURN MARCH                              Meer Info...

gezondheidszorg klein                                 Meer info

001 15 Austerite invitation                                   Info...

HbH2019 SamenStijd Flyer 004print1                                 meer info...

Kerstmarkt 2019                                Meer info

IMG 20191108 WA0006                                Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Brussel, 19 november 2019. De raad van bestuur van finance&invest.brussels geeft zijn steun aan de coöperatieve NewB voor zijn kapitaalverhoging teneinde een banklicentie te bekomen.

De financiële arm van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil zijn steun verlenen aan dit burgerinitiatief dat meer dan 52.000 coöperatoren, waaronder 8.000 Brusselaars en meer dan 150 niet-gouvernementele organisaties bijeenbrengt.

Daarom vult finance&invest.brussels de financieringsketen van deze onderneming aan door vandaag 400.000€ te investeren en als het doeleinde van een heffing van 30 miljoen euros tegen 27 november 2019 niet wordt gehaald, zou ze haar kunnen steunen met een bijkomend bedrag wat haar totale deelneming brengt op 1 miljoen euros.

Met deze investering kunnen momenteel 25 jobs in Brussel worden gesteund alsook de toekomstige jobs die in de komende jaren zullen worden gecreëerd, door deel te nemen aan de creatie van een nieuwe bank die de financiële uitdagingen van morgen op een ethische en duurzame manier zal behandelen.

De gewestelijke Staatssecretaris voor de Economische Omschakeling, Barbara Trachte, is blij met deze beslissing: «investeren in de reële economie en de jobcreatie voor de Brusselaars zijn twee belangrijke doelstellingen van NewB, net als projecten voor zachte mobiliteit of projecten gericht op de energieprestatie van de gebouwen. Dit maakt deel uit van de ecologische en solidaire transitie die één van de krachtlijnen van de Gewestelijke Beleidsverklaring is. Daarom zijn we verheugd met de beslissing van de raad van bestuur van finance&invest.brussels, de publieke financieringspool, om dit project, drager van betekenissen te steunen».

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info