Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels


EPO laat toe om 2 interessante boeken GRATIS te downloaden: “Vlaams Belang , wiens belang ?” en “Wat u moet weten over het Vlaams Belang “

“Vlaams Belang , wiens belang ?” op https://www.epo.be/nl/zwarte-zondag/3978-wiens-belang-9789064454035.html


“Het Vlaams Belang profileert zich als 'de partij van de kleine man, van de zwaksten in onze samenleving'. Maar wie zoekt naar de sociale en economische standpunten van die partij, komt alleen maar staalharde asociale standpunten tegen. Na het Economisch Congres van het VB in november 2005 schreef De Tijd: ' (...) De partij biedt de bedrijven alles waar ze van dromen: lastenverlagingen, een ontvette overheid en minder machtige vakbonden. (...)' Op 15 december 2005 stemde de Kamer van Volksvertegenwoordigers over het generatiepact. Het Vlaams Belang verklaarde bij die gelegenheid: 'Wat de regering vandaag doet, zijn peanuts. Het gaat niet ver genoeg en het is niet grondig genoeg.' Het VB komt uit dit boek dan ook naar voor als de partij die de kant kiest van de rijksten in de samenleving en het patronaat.

Wiens Belang neemt het protest van de Vlaams Belang-kiezer ernstig. Het gaat ervan uit dat een groot deel van de aanhang van het VB te winnen is voor een eerlijke en sociale maatschappij. Maar het beschrijft ook de sociale puinhoop waarin een Vlaams Belangregering Vlaanderen zou herscheppen. Auteur Norbert Van Overloop formuleert op het einde van zijn boek een alternatieve aanpak.”



“Wat u moet weten over het Vlaams Belang “ op https://www.epo.be/nl/zwarte-zondag/3979-wat-u-moet-weten-over-het-vlaams-belang-9789064454219.html
‘Veel succes!’ schrijft Filip Dewinter aan de organisatoren van de herdenking van Staf De Clercq, de leider van de collaboratie met nazi-Duitsland. Een maand later staan die mensen enthousiast te applaudisseren bij de geboorte van het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang is een respectabele partij die zich heeft ontdaan van extremistische elementen. Dat beweert het toch zelf.

De gespecialiseerde nieuwssite www.blokwatch.be kijkt voorbij de maatpakken naar wat er in en om dat Vlaams Belang leeft. Dat resulteert in een verbijsterend beeld van de entourage van Vlaanderens grootste partij.

Marc Spruyt bewerkte de beste teksten van Blokwatch over het Vlaams Blok-proces, de naamsverandering, het racisme van de partij, het heimwee naar een fout verleden, het geweld, de ideeën over vrijheid, cultuur en media, het economische congres, het cordon sanitaire en de toekomst van Antwerpen.

VEDEZE, grafisch kunstenaar Jacques van der Zee, maakte een reeks originele fotomontages met een knipoog naar John Heartfield en Klaus Staeck. Enkele van deze fotomontages zijn terug te vinden op de cover en in het binnenwerk van het boek