Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Samen met de campagnepartners zet Welzijnszorg de hachelijke woonsituatie van mensen in armoede op de agenda. We voeren campagne voor het recht op wonen, voor goede en betaalbare woningen, vol onbetaalbaar mooie momenten.

Waarom deze campagne?

Een goede woning zou voor onbetaalbare momenten moeten zorgen. Maar voor 1 op de 5 huishoudens in Vlaanderen en Brussel is goed wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar! Iedereen heeft recht op een kwaliteitsvolle, betaalbare woning zonder woonzorgen.

In Vlaanderen en Brussel staan 202.714 mensen met een laag inkomen, die voldoen aan de voorwaarden voor een sociale woning, toch op de wachtlijst. Een tekort aan sociale woningen drijft hen naar de private huurmarkt. Daar besteedt meer dan de helft van de private huurders meer dan één derde van zijn inkomen aan huur. Te hoge huur en te laag inkomen betekent dat er te weinig overblijft voor andere basisbehoeften. De slechte kwaliteit van woningen heeft impact op de fysieke en psychische gezondheid van wie er woont.

Kortom, te veel mensen wonen in slechte woningen waar ze te veel voor betalen. Het huidige woonbeleid biedt geen oplossingen.

Waarom wij deze campagne steunen?

Het project ‘Woning Gezocht, Buren Gevonden’ ondersteunt burgers en verenigingen die samen met erkende vluchtelingen op zoek gaan naar hun nieuwe thuis. Een moeilijke opdracht vanwege jarenlang wanbeleid op de Vlaamse huurmarkt en de toenemende en doelbewuste afbraak van het recht op wonen voor nieuwkomers. Door aan sluiten bij de campagne van Welzijnszorg sturen we onze beleidsmakers een krachtig signaal: kwaliteitsvolle en betaalbare woningen voor iédereen in Vlaanderen, nu!

Hoe jullie deze campagne kunnen steunen?

Wist je dat kerkgemeenschappen mee een stukje sociale woongeschiedenis kunnen schrijven door te investeren in de creatie van extra wooncapaciteit voor kwetsbare medeburgers? Deze nota reikt motivaties en mogelijkheden aan om de financiële reserves van lokale kerkgemeenschappen actief en verstandig te investeren.

Bron: http://www.woninggezocht.be/nieuws/campagne-onbetaalbaar-wonen-is-onaanvaardbaar/