Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

ACV puls wil dat minister van werk een overleg opstart met de sector.

Zaterdag 6/02 verscheen er in De Tijd dat verschillende onderaannemers van pakjesleveraar PostNL fraudeerde met o.a. sociale bijdragen en btw. Er is in de volledige sector een scheefgetrokken systeem ontstaan van schimmige onderaannemers die voor een habbekrats het land doorkruisen met hun camionettes. Het is niet het eerste schandaal in de sector noch zal het het laatste zijn. DPD, UPS, FedEx, GLS, DHL,… allen werken ze met dit soort onderaannemers.

“We zien dezelfde onderaannemers opduiken bij verschillende bedrijven. Door het te lage dagtarief in de sector gaan deze schijnzelfstandigen failliet voor ze sociale bijdragen betalen” zegt Hans Elsen van ACV Puls.

Hans Elsen, ACV Puls : “We roepen de overheid en de minister van werk op om een overlegronde op te starten met de sector en vakbonden. De koppelbazerij en schijnzelfstandigheid moet aangepakt worden door duidelijke regelgeving en afspraken die gelden voor alle spelers in de sector. “

De winsten die er gegeneerd worden in de sector zijn immens. Dit op kosten van deze koeriers en onze overheid die met de factuur blijft zitten.
Als de sector er zelf niet in slaagt deze uitwassen onder controle te krijgen dan moet de overheid ingrijpen.