87288568 3262539597094800 7364765595671199744 o

Artboard 1 1001                              Meer info...

flyer wvm 2020

logo                                 Meer info...

Affiche NLDS Belgie 2020 lage kwaliteit

Delen van artikels

Belgisch geld voor Israëlische wapens

Open discussie met activisten solidair met Palestina uit heel Europa.

Hoe is België medeplichtig in de Israëlische bezetting? Welke relaties heeft de Belgische overheid met de Israëlische militaire industrie? Hoe wordt ons belastinggeld gebruikt om de schending van mensenrechten door Israël te steunen?

Donderdag 21 maart
LOCATIE: Intal - Haechtsesteenweg 53, Sint-Joost
Begint om 18h00
Talen: Engels en Frans

In het kader van de Israeli Apartheid Week, nodigt Intal Globalize Solidarity je uit op een discussie-avond over de Belgische medeplichtigheid in Israel's oorlogsmisdaden tegen de Palestijnse mensen. De Israeli Apartheid Week is een reeks internationale evenementen met het doel om aandacht te geven aan Israël's politiek van apartheid ten opzichte van het Palestijnse volk en om de Boycott, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging te helpen groeien.

We zullen de aanwezigheid van Israël's grootste wapenbedrijf - Elbit - in België bespreken en diens impact op de Palestijnse mensen.

Sinds 2003, is OIP Sensor Systems, gesitueerd in Oudenaarde, volledig in de handen van Elbit. Als een hoofdrolspeler in de Israëlische wapenindustrie, mag de aanwezigheid van Elbit's fabriek in België niet zomaar onbetwist blijven. De onderdelen die in die Belgische fabriek geproduceerd worden, worden gebruikt in de aanvallen op Palestijnse mensen.

OIP Sensor Systems is momenteel in onderhandelingen om een contract binnen te halen om België en Nederland van mijnenjagers te voorzien. Ze gebruiken hierbij de slogan "Koop Belgisch". De mijnenjagers die OIP aanbiedt, zouden het door Elbit-geproduceerde Seagull systeem bevatten.

Op onze discussie-avond krijg je de kans om Europese activisten te ontmoeten, aan te spreken en van hun ervaring te leren. Onze sprekers zijn activisten met ervaring in het organiseren van verschillende campagnes en directe acties om de militaire relaties tussen hun landen en Israël aan te klagen.

Dit evenement betekent ook het startpunt voor het herlanceren van de Belgische campagne voor een militair embargo tegen Israël.

Sprekers:

DAVID CRONIN is een journalist en editor van The Electronic Intifada, een website die zich focust op Palestina. Hij heeft ook meerdere boeken geschreven, onder andere ‘Balfour’s Shadow: A Century of British Support for Zionism and Israel’ en ‘Europe’s Alliance with Israel: Aiding the Occupation’.

EWA JASIEWICZ is activiste binnen de solidariteitsbewegingen met Palestina sinds 2002. Ze was een deel van de International Solidarity Movement en een coordinator van de Free Gaza Movement die boten en flotillas naar Gaza stuurden in een poging om de blokkade te doorbreken. Ze was een medische vrijwilligster tijdens de Israëlische aanval op Gaza in 2008/9. In het VK, is ze lid van de London Palestine Action groep en ze hielp mee de succesvolle dakbezetting en shutdown van Elbit's Shenstone dronefabriek organiseren tijdens Israël's oorlog op Gaza in 2014. In Polen, richtte ze mee de Polish Campaign of Solidarity with Palestine op en ze scheef 'Raze Gaza' dat voor de Beata Pawlak award voor internationale literatuur genomineerd werd.

JEAN GUY GREILSAMER is een activist en campagnevoerder van BDS Frankrijk.

in coöperatie met ECCP - European Coordination of Committees and Associations for Palestine
met steun van de VGC

Bron: https://www.facebook.com/events/1986771378298341/

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50