Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Paneldiscussie: Een transitie naar duurzame landbouw?

Woensdag 10 april in Brussel

In het kader van de tentoonstelling “Monsanto®, een fotografisch onderzoek” organiseert Géopolis op woensdag 10 april om 19u in samenwerking met MO*magazine een paneldiscussie over de toekomst van duurzame en kleinschalige landbouw.

Grootschalige landbouw en de toepassing van chemische bestrijdingsmiddelen zoals het omstreden middel Roundup, ontwikkeld door Monsanto, hebben op de lange termijn schadelijke gevolgen voor de volksgezondheid en leiden tot een sterke afname van de biodiversiteit. Een transitie naar duurzame en kleinschalige landbouw lijkt onvermijdelijk. Hoe kan deze transitie gerealiseerd worden? Welke duurzame methoden en nieuwe initiatieven bestaan er al? En zijn overheden wel bereid om het bestaande landbouwbeleid te hervormen?

Moderator: Gie Goris (hoofdredacteur MO* Magazine)

Sprekers:

  • Marjolein Visser (hoogleraar aan de ULB, gespecialiseerd in agro-ecologie)
  • Tomas Vanheste (correspondent Europa tussen macht en verbeelding bij De Correspondent)
  • Tom Troonbeeckx (landbouwer bij CSA boerderij Het Open Veld)

Het debat wordt gevolgd door een borrel in de expositieruimte. Toegang is gratis.

Adres: Géopolis Brussel. Ateliers des Tanneurs. Huidevettersstraat 58. Het evenement vindt plaats op de tweede verdieping.

Organisatie: Geopolis en MO*magazine.

woensdag, 10 april, 2019 - 19:00

Bron: https://www.mo.be/paneldiscussie-een-transitie-naar-duurzame-landbouw?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email