rassemblement 2610201

hands off assange banner 130x80 justice4assangeWEB

Inhuldiging Leuven

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Delen van artikels

LIVE ON AIR - 5 mei: Ook Youth & Students for Climate feesten mee voor gezonde lucht

Op zondag 5 mei organiseren burgerbeweging Filter Café Filtré en Greenpeace een groot feest voor gezonde lucht en een klimaatvriendelijke mobiliteit. Ook Youth, Students & Grandparents for Climate zetten hun schouders mee onder het evenement. Op het programma van ‘LIVE ON AIR’ staan onder meer een fietstocht over de A12 en een dans van de wereldberoemde choreograaf Wim Vandekeybus (Ultima Vez).

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen in aantocht willen Filter Café Filtré, Greenpeace en de klimaatjongeren aandacht vragen voor luchtkwaliteit en klimaatvriendelijke mobiliteit. “LIVE ON AIR is het orgelpunt van onze wekelijkse schoolpoortacties. We willen dat onze kinderen gezond, veilig en zorgeloos kunnen opgroeien. Daarom verwachten we van onze steden en gemeenten beleid dat in de eerste plaats gericht is op mensen en niet op auto’s. Veiligheid, gezonde lucht en levenskwaliteit moeten de prioriteit krijgen”, zegt Annekatrien Verdickt van Filter Café Filtré.

Die shift naar een duurzame mobiliteit is niet enkel van belang voor onze gezondheid, maar is ook absoluut nodig om de opwarming van het klimaat te beperken tot 1,5°C. “Investeringen in openbaar vervoer en fiets-en wandelinfrastructuur, het uitfaseren van diesel- en benzinewagens, en volop inzetten op minder verkeer zijn stuk voor stuk noodzakelijke maatregelen voor een klimaatvriendelijke mobiliteit. Op 5 mei zetten we in de verf dat die verandering dringend nodig is”, zegt Joeri Thijs, expert Duurzame Mobiliteit bij Greenpeace.

“Al maanden komen we op straat voor een beter klimaatbeleid. Wij roepen op om dringend werk te maken van een klimaatvriendelijke mobiliteit”, zegt Anuna De Wever van Youth For Climate. “Als we de klimaatproblematiek aan de kaak willen stellen, kunnen we niet om mobiliteit heen. Daarom fietsen en dansen wij met Students For Climate mee voor propere lucht, een veilige leefomgeving en duurzame mobiliteit” vult Maïté de Haan van Students For Climate aan.

Programma:
Iedereen is welkom om deel te nemen aan LIVE ON AIR. Fietsen, wandelen, dansen, feesten of gewoon gezellig iets komen drinken in Brussel.

FIETS
Twee fietsparcours vertrekken ‘s ochtends vanuit Antwerpen en Ottignies en komen samen op het De Brouckèreplein in Brussel. De fietsers kunnen voor één keer wegen gebruiken die normaal voorbehouden zijn voor de auto. Vanuit Antwerpen gaat de route over de A12 en vanuit Ottignies rijden de fietsers via de majestueuze Tervurenlaan, Montgomerytunnel en onder het Jubelpark de stad binnen.
Vertrek Antwerpen: 10u30 - Desguinlei 33
Vertrek Ottignies: 11u - parking station
Aankomst De Brouckèreplein: 15u

WANDEL
Wandel vanuit Ruisbroek via de vaart en de Dansaertstraat naar het centrum van Brussel. Het parcours is geschikt voor alle leeftijden en toegankelijk met kinderwagens.
Vertrek: 12u - station Ruisbroek
Aankomst De Brouckèreplein: 15u

DANS EN FEEST
Geen zin om te wandelen of te fietsen? Kom rechtstreeks naar het feest in Brussel! Om 15u30 kan iedereen meedansen met een choreografie die Wim Vandekeybus (Ultima Vez) speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt. De muziek is gecomponeerd door Walter Hus. Met behulp van de instructievideo en het filmpje van de hele dans kan iedereen de choreografie vooraf aanleren. Bekijk zeker ook de clip. Nadien neemt dj Michael Midnight het over.
Feest De Brouckèreplein: vanaf 15u

Praktisch:

Alle recente informatie over LIVE ON AIR vindt u op

de blog en het
facebookevenement