klimaat 16nov                              Meer info...

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Duurzaam en sociaal

Inschrijven

Wanneer

di, 07/05/2019 - 20:00 - 22:00
Voeg toe aan kalender

Waar

Gemeenschapscentrum 't Groenendal
Brandegems Ham 5
9820 Merelbeke

Prijzen

Standaardprijs - 5.00
Kansentarief UiTPAS Gent - 1.00
Code: 19AS6821

Lange tijd leken sociale strijd, inzet voor het milieu en Noord-Zuidthema’s haast aparte werelden. Nochtans is de samenhang groot. Klimaatacties én solidariteit met de allerzwaksten leiden allebei naar een meer duurzame wereld. Hoe dat precies kan, vertellen we je graag aan de hand van verhalen uit de sociale economie, met De Kringwinkel als belangrijkste voorbeeld. We bespreken de heel concrete aanpak van verbinding tussen sociale tewerkstelling en milieudoelstellingen, maar zoomen ook uit naar de politieke en economische context. Nieuwe trends in consumptiegedrag, frisse businessmodellen en andere economische visies zoals de donuteconomie en ‘economy for the common good’ passeren de revue. We luisteren vooral ook heel graag naar jullie ideeën en vragen en maken er zo een boeiende avond van.

Partners

GROS Merelbeke
GROS Melle
GROS Oosterzele
Over de begeleiding

17 liesbethLiesbeth De Schamphelaere
Liesbeth De Schamphelaere is communicatieadviseur voor De Kringwinkel. Ze is een geboren verhalenverteller die na een loopbaan in de media resoluut koos voor een job in functie van een duurzamer wereld

 

17 tomTom Wouters
Tom Wouters werkte in verschillende social profitorganisaties en was enkele jaren hoofd vrijwilligersbeweging bij Oxfam-Wereldwinkels. Nu werkt hij als stafmedewerker beleid mee aan de transitie naar een circulaire economie. Beiden strijden ze tegen alle vormen van verspilling, zowel van grondstoffen als van menselijk talent.

Bron: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/duurzaam-en-sociaal

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant