images/headerlefonline.jpg
Delen van artikels

De klimaatopwarming en de daarbij horende hittegolven domineren opnieuw onze zomer. Het huidige landbouwsysteem – met nog meer uitputting van de aarde als resultaat – garandeert geen duurzame voedselvoorziening voor de huidige en toekomstige generaties.
Andere modellen zijn nodig. En het goede nieuws is dat ze bestaan.

Bevrijdingsfilms gelooft in de kracht van film om mensen aan te zetten tot reflectie, discussie en actie rond de grote maatschappelijke uitdagingen.
Vandaag stelt ze u drie zeer inspirerende en ontroerende films voor, voor al wie begaan is met ons klimaat, en de productie en verkoop van ons voedsel.
Een hoop inspiratie die goesting geeft !

Alle films zij ondertiteld in het Nederlands.

Meer gedetailleerde informatie en recensies vindt u in de filmfiches in bijlage.

‘Ici, La Terre’ van Luc Deschamps. 2018
image004
Luisteren naar de natuur. Handelen voor de toekomst.

Oud privé-piloot, Jean-Cédric Jacmart vindt het antwoord op een dolgedraaid landbouwsysteem in de permacultuur. Jacmart houdt van zijn werk en deelt zijn kennis via vormingssessies.

Luc Dechamps heeft zijn camera gedurende een jaar neergezet op de boerderijschool van Jacmart in Desnié, op de hoogtes van Spa. In die mierennest van mensen en broeihaard van ideeën ontdekken we de verschillende facetten van de permacultuur.

Een inleiding in de permacultuur die je er zin in gaat geven!




Documentatie/documentation in/a PDF

 

Le jardin de mon grand-père. Martin Esposito. 2016

image006
Regisseur Martin Esposito gaat op bezoek bij zijn grootvader om er zich te herbronnen, te helpen en de mooie momenten van het level te delen.
Zijn opa deelt zijn kennis met hem, zijn geschiedenis en de geheimen van de tuinman uit liefde voor zijn overleden vrouw.

Le potager de mon grand-père is een aandoenlijke documentaire over de band tussen mens en natuur, maar ook over het belang van verstilling en traagheid. Een humaan en poëtisch portret over familiale landbouw en de kracht van verbinding over generaties heen.

Documentatie/documentation in/a PDF

Food Coop. Tom Boothe. 2016

image008
In volle economische crisis, in de schaduw van Wall Street, is er een organisatie die een minder bekende Amerikaanse traditie belichaamt, in volle bloei: de voedselcoöperatieve FOOD COOP in de wijk Park Slope.

Het is een coöperatieve supermarkt die gerund wordt door 16 000 leden die 3 uur per maand daarvoor werken om het recht te verdienen om de beste etenswaren te kopen die er in New York te vinden zijn en dat tegen ongelooflijk lage prijzen.

Ontdek deze buitengewone en intense organisatie, die opgericht werd in Brooklyn in 1973 door enkele utopisten en die vandaag als voorbeeld geldt voor kleinschalige initiatieven dichter bij ons.





Organiseert u graag een vorming en/of projectie van de documentaire ?

Aanvraag Film
U kan ons contacteren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op onderstaand telefoonnummer voor alle aanvragen.
U kan ook een online aanvraag indienen.

Blijf op de hoogte
Elke maand sturen we een overzicht met al onze laatste aanwinsten.
U kan u hier inschrijven voor de nieuwsbrief