Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

CON-FRONT is een coproductie van Muziekclub 4AD (België), Le Grand Mix (Frankrijk), Walk of Peace Foundation (Slovenië) en MKC (Noord-Macedonië)

De voorstelling CON-FRONT vindt plaats op vrijdag 11 oktober in de muziekclub 4AD in Diksmuide. Dit Europese project stelt vluchten voor conflict in verleden en heden centraal, waar verschillende kunstenaars een multidisciplinaire creatie maken rond de thematiek van de Groote Oorlog en de Europese vluchtelingencrisis. Dit najaar toeren ze door Europa.

Acht jonge Belgische, Franse, Sloveense en Noord-Macedonische pop- en rockmuzikanten en visuele kunstenaars creëerden onder leiding van de Belg Mathijs Bertel (Ansatz der Maschine) een compositie waarin beeld en muziek onlosmakelijk verbonden zijn. 4AD selecteerde speciaal voor dit project muzikant Koen Quintyn (Tessa Dixson en St. Grandson) en audiovisuele kunstenares Aïlien Reyns (TRIPOT).

Oorlog is van alle tijden. De geschiedenis herhaalt zich, vaak tot in een trieste absurditeit. CON-FRONT vertelt met muziek en beeld het universele en internationale relaas van burgers die getroffen door conflict gedwongen hun heimat moeten verlaten. De acht artiesten lieten zich tijdens residenties inspireren door de verhalen aan het oorlogsfront dat Europa 100 jaar terug van West naar Oost doorsneed. Maar ook door WOII, de Balkanoorlogen en de actuele vluchtelingencrisis die Europa nog steeds beroert.

Info & Tickets: Klik hier