Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

hang de vredesvlag uit op de internationale dag van de vredeACTIE || Hang de Vredesvlag uit op de Internationale Dag van de Vrede

ACTIE || Hang de Vredesvlag uit op de Internationale Dag van de Vrede
21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag van de Vrede. We vragen om naar aanleiding van deze dag de vredesvlag te laten wapperen. Deel de foto van je vredesvlag op sociale media met #vredesvlag!

We focussen op het thema kernwapens. Waarom?

In 2019 leggen we de focus op het thema kernwapens. Kernwapens spelen opnieuw een centrale rol in de internationale politiek. De Amerikaanse president Trump zegde het voorbije jaar belangrijke nucleaire akkoorden met Rusland en Iran op; Noord-Korea werkt verder aan de uitbouw van zijn kernwapenprogramma; en alle negen kernwapenstaten werken ondertussen aan miljarden kostende moderniseringsprogramma's van hun nucleaire arsenalen.

Er is gelukkig ook een hoopvolle ontwikkeling. In 2017 vonden multilaterale onderhandelingen plaats in New York die resulteerden in een VN-verdrag dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. Ondertussen tekenden 70 landen het verdrag en ook het ratificatieproces is opgestart. Van zodra 50 landen het VN-verdrag ratificeren, treedt het in werking.

België ondertekende dit verdrag nog niet.

Bron: Wat kan jij doen?

  1. Hang in de week van 21 september de vredesvlag aan gevels, ramen, deuren, balkons, op je werk, op school,...
  2. Post een foto van jouw wapperende vredesvlag op Facebook, Twitter en/of Instagram met #vredesvlag.
  3. Indien jouw bank investeert in kernwapens, stuur ze dan een klacht. Als jouw bank niet investeert in kernwapens, kan je ze ook een compliment sturen!

Praktisch

  • Datum: zaterdag 21 september 2019
  • Plaats: België
  • Klik hier voor meer informatie over de campagne.
  • Klik hier om een vredesvlag te komen.

Bron: https://www.vrede.be/actie-hang-de-vredesvlag-uit-op-de-internationale-dag-van-de-vrede