20191114 nazisme communisme affiche a3 1                                           Info

klimaat 16nov                              Meer info...

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Op 21 september, de Internationale dag van de Vrede, roept vzw Vrede burgers, steden en gemeenten opnieuw op om de vredesvlag uit te hangen. Deel de foto van je vredesvlag op sociale media met #vredesvlag!

Dit jaar koppelen we de vlaggenactie aan het thema kernwapens omdat kernwapens opnieuw een centrale rol spelen in de internationale politiek. Zo maakte de Amerikaanse president Trump een einde aan de belangrijke nucleaire akkoorden met Rusland en Iran, werkt Noord-Korea verder aan de uitbouw van zijn kernwapenprogramma en werken alle negen kernwapenstaten ondertussen aan miljarden kostende moderniseringsprogramma's van hun nucleaire arsenalen.

Er is gelukkig ook een hoopvolle ontwikkeling. In 2017 vonden multilaterale onderhandelingen plaats in New York die resulteerden in een VN-verdrag dat kernwapens ondubbelzinnig verbiedt. Ondertussen tekenden 70 landen het verdrag en ook het ratificatieproces is opgestart. Van zodra 50 landen het VN-verdrag ratificeren, treedt het in werking. België ondertekende dit verdrag nog niet.

Laat je stem horen en hang in de week van 21 september de vredesvlag aan gevels, ramen, deuren, balkons, op je werk, op school,... Post de foto van jouw wapperende vredesvlag op Facebook, Twitter en/of Instagram met #vredesvlag. Heb je nog geen vredesvlag? Bestel hem hier!

 

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant