Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Reni Eddo-Lodge: Waarom ik niet met witte mensen over racisme praat

In samenwerking met Polis Uitgeverij, Passa Porta en L’Afrique C’est Chic

Dit evenement gaat volledig door in het Engels. Er wordt geen vertaling voorzien.

De Britse journaliste Reni Eddo-Lodge (1989) schreef in 2014 een blogpost waarin ze haar frustratie over het racisme in de Britse samenleving de vrije loop liet. De blogpost ging viraal en resulteerde in een boek dat smeekt om gelezen te worden: Why I’m No Longer Talking to White People About Race.

Op 3 oktober wordt in De Roma de Nederlandstalige versie van de ondertussen veel bekroonde bestseller voorgesteld: Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat.

Moderator Tunde Adefioye (stadsdramaturg KVS, geboren in Los Angeles) gaat met Reni Eddo-Lodge in gesprek over haar boek.

Nadien sluiten Olivia U. Rutazibwa (doctor in de politieke wetenschappen aan de universiteit van Portsmouth) en Reza Kartosen-Wong (mediawetenschapper en docent cultuur & media aan de universiteit van Amsterdam) aan voor een interactief panelgesprek. Samen werpen ze hun kritische blik op de huidige structuren die racisme in stand houden in onze samenleving.

Nadien is er ook de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen aan de panelleden.

Deze avond is tevens de feestelijke opening van L’Afrique c’est chic. Dit Antwerpse festival is een samenwerking tussen De Roma, ccBe en Arenberg. Het viert de kunst, cultuur en identiteit van de Afro-cultuur. Meer info: www.lafriquecestchic.be ; www.facebook.com/afriquechicfestival

3 oktober, 20u, De Roma, Borgerhout.

Info en tickets: deroma.be

donderdag, 3 oktober, 2019 - 20:00

Bron: https://www.mo.be/reni-eddo-lodge-waarom-ik-niet-met-witte-mensen-over-racisme-praat?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email