Artboard 1 1001                              Meer info...

logo                                 Meer info...

Delen van artikels

Defend the Defenders: mensenrechten in de kijker op 10/12

10 december viert de ondertekening van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, 71 jaar geleden. Sindsdien blijven sociale bewegingen wereldwijd basisrechten verdedigen. Zo kwam waardig werk er dankzij stakingen, slaagden inheemse groepen erin om mijnbouwprojecten te stoppen en plaatsen betogende jongeren klimaatrechtvaardigheid hoger op de agenda. Nochtans staat het middenveld in Colombia, Brazilië, de Filipijnen, Palestina, Turkije, Chili, maar ook in België onder druk: van het schrappen van subsidies, online en offline criminalisering tot arrestaties en regelrechte moorden.

Op 10 december organiseert een brede coalitie van vakbonden en niet-gouvernementele organisaties acties in heel België om steun te uiten voor al deze bewegingen. We werpen letterlijk een licht op hun inzet, en op universele mensenrechten. In Gent zal deze actie plaatsvinden aan het mensenrechtenmonument opgericht door Amnesty International, op het grasveldje naast het Gravensteen. Met verschillende speeches, optredens, warme soep en lampionnen zetten we deze avond mensenrechtenactivisten vanover de hele wereld in de kijker.

De avond verloopt als volgt:

18:30 - 19:00
Inleiding door intal en Amnesty International

19:00 - 19:45
Palestijnse debkeh met en door Orkidea

20:00 - 21:30
Speeches door en voor activisten

20:00 - 21:30
Optreden door Karibu, Gents vredeskoor
Het facebookevenement vind je hier terug. Wil je zelf graag iets voorlezen op 10/12? Via dit formulier kunnen cases worden ingediend.

naamloos 1

logoDWM
          BLOG - Artikelen

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

StopBlokkage

Affiche C50