Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

image005
Met het decreet basisbereikbaarheid (22/06/2019) van de Vlaamse Regering, is er voor de komende jaren een stevige hertekening van het openbaar vervoer gepland.
Daarbij gaat het niet enkel om mogelijke andere trein- en buslijnen, maar ook om de organisatie van alle mogelijke vervoersmodi in onze regio in de toekomst. Gemeenten overleggen en beslissen daarover in een vervoerregioraad. Vlaanderen telt 15 vervoerregioraden.


Biedt die hertekening antwoorden op de belangrijkste vervoersproblemen in de provincie, zijnde in de vervoerregio Leuven en de vervoerregio Vlaamse Rand? Brengen innovatieve oplossingen mensen, die er anders niet geraken, wél naar hun bestemming? We nemen de maat van ons vervoer in de toekomst.

Op de academiesessie op donderdag 20 februari 2020 zullen we de resultaten van de enquête voorstellen, die we met beweging.net Brussel-Halle-Vilvoorde en beweging.net Leuven in najaar 2019 hielden.
Met de enquête ‘uw vervoer, een hele toer’ hebben we verplaatsingsgedrag en –behoeften bevraagd bij mensen waarvan we wisten of vermoedden dat ze nu al moeilijkheden hebben om ergens te geraken, hen oplossingen voorgesteld en gepeild naar in hoeverre zij van die oplossingen effectief gebruik zouden maken. We zullen de resultaten van de enquête zeker bezorgen aan de vervoerregioraden, maar ook aan gemeentebesturen, gespecialiseerde diensten en alle geïnteresseerden.

Kom je ook luisteren en meepraten? Naast een voorstelling, geven we voldoende ruimte voor reflecties op de resultaten vanuit verschillende hoeken, alsook vanuit de aanwezigen. Hartelijk welkom op 20 februari in Elk Zijn Huis, Tervuren. Gedetailleerde uitnodiging in bijlage. Laat je weten of je komt?

Folder in PDF - Klik Hier -