Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

De komende weken kan je een reeks boeiende webinars volgen bij Palestina Solidariteit!

28 april en 5 mei (telkens om 19u) starten we met Palestine 4 Dummies, een tweedelige workshop

Wil je meer weten over Palestina? Wil je je achtergrond informatie nog eens opfrissen? Dan is Palestine for dummies een ideale workshop voor jou. Op dit informele infomoment wordt ingegaan op Palestina, het heden, het verleden, de toekomst en het dagelijkse leven.
Om ervoor te zorgen dat er genoeg tijd is om in te gaan op al jullie vragen en opmerkingen, zal de webinar 'Palestine for Dummies' in twee keer doorgaan.

Woensdag 6 mei om 19u kan je de webinar 'Boycot Desinvestering en Sancties' tegen Israël volgen. De boycot van Israël vanwaar komt dit, waarom een boycot en wat kan je zelf doen. In deze webinar maak je kennis met de BDS campagne in België en kom je te weten wat jij zelf kan doen.

Woensdag 13 mei om 19u lichten we de Eastmed campagne toe. De EastMed pijplijn is een pijplijn die gas zal transporteren van Israël naar Europa, het wordt de langste pijplijn ter wereld. Op 5 december 2017 sloten Israël, Italië, Griekenland en Cyprus de deal voor de pijplijn. De pijplijn zal operationeel zijn tegen 2025. Het project staat op de Europese PCI list (de lijst van 'projects of common interest), waardoor het aanspraak maakt op Europese subsidies en versnelde vergunningsprocedures. Door het project worden de Oslo-akkoorden geschonden, de OECD richtlijnen, en richtlijnen van de VN inzake bedrijven en mensenrechten. Israël weerhoudt de Palestijnen ervan hun gas te exploiteren en op die manier economisch onafhankelijk(er) te worden, tegelijkertijd wordt Israël een economische grootmacht door de EastMed pijplijn.

Om deel tenemen aan een webinar selecteer je welke je wil volgen en vul je jouw email adres in, een uur voor de webinar ontvang je dan een link om deel te kunnen nemen, hopelijk tot op één van onze webinars!

Inschrijven - klik hier -