Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Online digistatie | Cinema online

Ik schrijf mij in

Wanneer
do, 04/06/2020 - 19:30 - 21:00
Waar
Thuis
In mijn kot
9000 Gent
Prijzen
Gratis - 0.00
Code: 20DM8769

In lockdowntijden met gesloten bioscopen is online cinema een reddingsboei. Maar terwijl muziekliefhebbers met een abonnement op Spotify of Apple Music beschikken over een haast volledige toegang tot de muziekgeschiedenis, moeten filmliefhebbers het met veel minder stellen. In elk land zijn er talloze streamingdiensten, elk met een (zeer) beperkt aanbod. Waar kan je op legale wijze specifieke commerciële films, filmklassiekers of art cinema bekijken? We verkennen het online filmaanbod met:

een overzicht van toegankelijke commerciële (bv. Netflix) én cinefiele (bv. Mubi) streamingdiensten wereldwijd
zoekinstrumenten om in het streamingkluwen je weg te vinden
films in het publieke domein, gratis aanbod van filmmusea en openbare omroepen
gespecialiseerde webshops waar je klassiekers of moeilijk te vinden films kan aanschaffen.

Praktische info
Dit is een online activiteit. Na inschrijving ontvang je de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Opgelet: Deze online-activiteit bieden we tijdens dit bijzondere voorjaar gratis aan. Inschrijven is noodzakelijk. We nodigen je graag vrijblijvend uit om na de activiteit een vrije bijdrage te storten op het rekeningnummer BE40 0014 2764 2663 met als vermelding ‘Bijdrage Vormingplus’. Alle steun is welkom. Op die manier help je ons mee deze moeilijke periode door te komen.

Over de begeleiding

Tim Deschaumes
Tim Deschaumes is stafmedewerker ICT, mediawijsheid en film bij Vormingplus. Als cinefiel verdiept hij zich vooral in filmesthetiek en filmgeschiedenis, met focus op 'art cinema' en Japanse cinema. Hij geeft ook filmintroducties en -lezingen bij de Vlaamse Dienst voor Filmcultuur, Cofib en PostX. Hij schrijft over film in De Geus en photogenie.be. Binnenkort brengt hij samen met Ive Verdoodt een website uit met teksten, stills en fragmenten over (on)bekende filmparels.

Bron: https://www.vormingplusgent-eeklo.be/online-digistatie-cinema-online