Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Week van de Mobiliteit: elk jaar van 16 tot 22 september
Staatsblad 20200626 26062020111047 1S


#goedopweg
Normaal gezien zetten we naar goede jaarlijkse gewoonte tijdens Week van de Mobiliteit zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Tijdens dit festival van de duurzame mobiliteit worden over gans Vlaanderen tal van acties en evenementen opgezet waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers.
Dit jaar zal Week van de Mobiliteit er omwille van de uitzonderlijke omstandigheden echter net dat tikkeltje anders uitzien. Aangezien het organiseren van grootschalige acties en massa-evenementen nog steeds niet aan de orde is, gooien we het noodgedwongen over een andere boeg.
Maar niet getreurd, want ook dicht bij huis kunnen we een lans breken voor duurzame mobiliteit en met zijn allen de ruimte veroveren!

Een aantal vaste waarden in het programma van de week van de mobiliteit blijven bestaan, zij het iets kleinschaliger en meer lokaal.
En uiteraard kan je ook nog steeds zelf een #goedopweg-actie organiseren in jouw stad of gemeente (zolang dit niet in strijd is met de opgelegde coronamaatregelen natuurlijk ;-) ).

Op het menu 2020
Deze data staan al vast voor 2020:

Donderdag 17/9: Car Free Day
Vrijdag 18/9: Strapdag en High 5
Zaterdag 19/9: TreinTramBus wandeldag
Zondag 20/9: Autovrije Zondag
Dinsdag 22/9: Nationale Telewerkdag

Naast onze vaste weekmenu kan je ook proeven van één van de vele andere initiatieven die in jouw buurt worden georganiseerd.
En uiteraard kan je ook zelf een actie organiseren! Laat het ons weten!

Verover de ruimte en organiseer je eigen actie
Wil je met jouw school, de collega’s, je fiets-buddy’s of vrienden-dagtrippers zelf een actie opzetten? Of heb je een knotsgek idee om de ruimte in jouw buurt te veroveren? Laat het ons weten en registreer jouw initiatief op onze website zodat wij kunnen zorgen voor extra promo en communicatiemateriaal.

Sta je te popelen om een actie te organiseren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Bekijk dan de terugblik op Week van de Mobiliteit 2019 en laat je inspireren!

ORGANISEER ZELF EEN ACTIE

TIP: Hou bij de organisatie van jouw actie rekening met de opgelegde afstandsmaatregelen en hygiënische voorschriften. Zorg bij wandel- en fietstochten bijvoorbeeld voor voldoende spreiding door te werken met verschillende of vrije starturen en een maximum aantal deelnemers. Voorzie voldoende plaats aan start en aankomst en zorg indien mogelijk ook voor mondmaskers en ontsmettingsalcohol of vloeibare zeep.
Alle info over de maatregelen vind je op: www.info-coronavirus.be.


Visibiliteit voor een prijsje
Draag je als bedrijf duurzame mobiliteit hoog in het vaandel en wil je helpen om onze boodschap kracht bij te zetten?
Wil je jouw bedrijf tijdens de week van de mobiliteit in gans Vlaanderen in the picture zetten?
Of heb je een leuke prijs die we kunnen schenken aan één van onze deelnemers?

Geef ons dan zeker een seintje zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!


Terugblik 2019
Even nagenieten? Hier vind je een terugblik op Week van de Mobiliteit 2019.

Bron: https://www.duurzame-mobiliteit.be/week-van-de-mobiliteit/over-de-week?utm_source=Mailing+Lijst&utm_medium=email&utm_campaign=Twintigvijftig+200703