Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Een tiental reflectiegroepen doen een oproep om deel te nemen aan een debat over het beleid in het postcorona tijdperk. Zij gaan er van uit dat de corona pandemie een zodanige breuk in het lopende politieke beleid heeft veroorzaakt dat een grondige reflectie over het gebeuren noodzakelijk is geworden. Samen met heel wat sterktes kwamen ook heel wat tekortkomingen aan het licht. Tevens deden zich ook heel wat nieuwe mogelijkheden voor.

Tot onze grote ontsteltenis was zelfs het communautaire debat tijdens deze coronacrisis, waarin over leven en dood werd geoordeeld, op de achtergrond aanwezig. Meer en meer wordt trouwens duidelijk dat dit communautaire debat vandaag veel verder gaat dan de taalidentiteit en in feite een keuze tussen ideologieën is geworden. Dit plaatst de taalproblematiek in een gans ander perspectief.
Het Mf Vilvoorde wil aan het debat deelnemen. We vroegen aan enkele collega’s om hun overwegingen neer te schrijven. Dit gebeurde in de wetenschap dat het onderwerp zeer ruim is en dat slechts enkele specifieke thema’s zouden kunnen behandeld worden. We vonden die mogelijkheid echter reeds voldoende om er mede van start te gaan. Wij laten u in bijlage het werkdocument geworden dat het resultaat is van dit initiatief. Hierbij aansluitend wensen we een Rondetafelgesprek in te richten waarbij we grondiger op sommige problemen zullen kunnen ingaan. Rekening houdend met de corona voorschriften zal dit gesprek in principe doorgaan op zaterdag 12 september 2020 van 10u tot 13 u in het CC Het Bolwerk , Bolwerkstraat 21 te Vilvoorde. De toegang is vrij, maar de deelnemers moeten zich echter vooraf inschrijven bij het secretariaat ( Tia Merecy: email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - GSM 0476/391582). Ingevolge de coronavoorschriften zal het aantal aanwezigen immers moeten beperkt worden.
Het debat lijkt ons van essentieel belang. Wij willen niet afwezig blijven.
We wensen u het beste toe in deze verontrustende tijd.

Met vriendelijke groeten,

Maxime Stroobant           Tia Merecy
Voorzitter                        Secretaris


De coronacrisis heeft aangetoond dat wakkere burgers naast rechten ook verplichtingen hebben. Desnoods worden deze afgedwongen door de overheid ook in een parlementaire democratie. De lokale stemplicht afschaffen is fundamenteel ondemocratisch!