Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

George Floyd was een ongewapende zwarte man die op 25 mei 2020 in de Amerikaanse staat Minnesota overleed. Dit nadat de politie onnodig en buitensporig geweld had gebruikt om hem te arresteren. De dood van George Floyd lokte wereldwijd protest uit, in de Verenigde Staten en vele andere landen kwamen mensen op straat. De demonstranten eisten een einde aan het politiegeweld en het doden van vooral zwarte mensen.

In de Verenigde Staten ondervonden veel demonstranten dezelfde politierepressie en hetzelfde buitensporige geweld waartegen ze protesteerden. Amnesty International documenteerde wijdverbreide en flagrante schendingen van de mensenrechten door de politie tegen grotendeels vreedzame antiracismedemonstranten.

Ondanks deze repressie komen mensen in heel Amerika en elders nog steeds samen om respect te eisen voor de levens van zwarte mensen. Dit is een historische kans om verandering af te dwingen in de VS. Om een nieuwe openbare veiligheid uit te tekenen met door de gemeenschap geleide oplossingen en middelen en zo een gezonde en veilige buurt te creëren die we allemaal verdienen.

DIT IS HET MOMENT OM IETS TE DOEN!

Teken de petitie gericht aan de Amerikaanse autoriteiten. Maak duidelijk dat het tijd is om de Amerikaanse politie te hervormen en racisme en mensenrechtenschendingen te stoppen!

Lees meer over ons werk tegen politiegeweld >

Bron: https://www.amnesty-international.be/stop-politiegeweld?utm_source=newsletter&utm_medium=banner&utm_campaign=iktekendepetitie