Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Café Masereel: De stad als transitieplek

Woensdag 23 september 2020 van 20:30 — 22:00

CAMPO Gent

Na de succesvolle online reeks gaat Café Masereel vanaf september op tournee. Opnieuw zullen politici, kunstenaars, journalisten en ervaringsdeskundigen nadenken over hoe deze verdeelde wereld, sociaal en ecologisch, beter kan worden na corona. Het interactieve format biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij te dragen tot het debat.

Samen bundelen we onze #BeterNaCorona dromen.

23 september: ‘De stad als transitieplek naar een sociaalecologische samenleving’ – met Dirk Holemans (OIKOS) en Tine Heyse (schepen Gent) en de praktijken van Greentrack en Elien Spillebeen (journaliste MO*) als moderator. Met muzikale intermezzo’s van het Chai Duo Noël-Vandenabeele

Tegen de achtergrond van de Europese 2020 groeistrategie doen enkele Europese landen het wel goed op vlak van duurzame energie. Helaas is België niet zo’n goede leerling en bengelt onderaan op de 4de plaats. In Gent doen we het een stuk beter. Met het derde ambitieuze klimaatplan wil de stad Gent haar koploperspositie op het vlak van klimaatbeleid versterken.

De stad focust op sociaal klimaatbeleid, een transitie naar gasloze verwarming én klimaatadaptatie. Kan de stad de weg wijzen naar een sociaal rechtvaardige klimaattransitie? En kan de stad dit waarmaken?

Kan de stad een broedplaats zijn voor experimenten en radicale verandering? Kunnen we systeemverandering vanuit een stad laten uitdijen?

Laten we het alvast proberen.

Dirk Holemans (°1965) is coördinator van Oikos, de denktank die sociaal-ecologische verandering nastreeft en daarvoor het publieke debat voedt met inspirerende publicaties, leerrijke lezingen en internationale congressen. Dirk is ook hoofdredacteur van het gelijknamig driemaandelijks tijdschrift en parlementair adviseur. Daarnaast is hij als doctoraal onderzoeker verbonden aan de Universiteit Antwerpen.

Tine Heyse is Gents schepen van Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid – Groen

Greentrack Gent is de denk- en doetank van de Gentse cultuursector die door uitwisseling en experiment bouwt aan een volhoudbare toekomst.

Chai Duo Noël-Vandenabeele. Samen exploreren ze een rijk en divers muzikaal territorium reikend van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan tot bluesy grooves en oriëntaalse nummers. Gegarandeerd dus een gevarieerde avond door twee enthousiasmerende muzikanten die je meenemen naar alle uithoeken van de wereld! Met Wouter Vandenabeele (viool) & Thomas Noël (piano, Fender, Rhodes, string & things)

PRAKTISCH

Prijs: € 10 | € 12

Reservatie is verplicht, via Uitbureau, tot 16 september: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=6346

Het ticket is meteen goed voor 1 consumptie. Bij aankomst ontvang je een drankjeton.

Deuren zijn open tussen 20:00 en 20:20, het gesprek start om 20:30 – drank kan in de zaal zelf besteld worden. Laatkomers kunnen helaas niet meer binnen.

woensdag, 23 september, 2020 - 20:30

Bron: https://www.mo.be/caf-masereel-de-stad-als-transitieplek?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email