Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Webinar: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en fair trade in tijden van crisis

Dinsdag 29 september (9.30 — 13.00)
Organisatie: Trade for Development Centre en The Shift

In 2 debatten gaan verschillende experten met mekaar in gesprek: deelnemers uit de bedrijfswereld, fairtradeorganisaties en overheden, zo ook Europees Commissaris Didier Reynders.

De coronacrisis, de klimaatverandering, de exploderende ongelijkheid, de vernietiging van de biodiversiteit … het toenemend aantal crisissen drukt ons met onze neus op de feiten: ons handelsverkeer moet anders aanpakt worden. Onze samenlevingen hebben dringend nood aan verregaande ecologische en sociale veranderingen. Dit gevoel leeft ook bij de Belgen: 69% denkt dat we anders zullen moeten leven en consumeren voor de volgende generaties, bij de jongeren is dit zelfs 3 op 4.

In een eerste debat bespreken deelnemers van nationale en internationale fairtradeorganisaties en Willem Olthof van het Directoraat-Generaal Internationale Samenwering en Ontwikkeling van de Europese Commissie of fair trade kan bijdragen aan de ecologische en sociale transitie van onze samenlevingen, en op welke manier.

In een tweede debat wordt dieper ingegaan op maatschappelijk verantwoord ondernemen in de toeleveringsketens. Bedrijven maken heel wat beloften op dat vlak, maar hebben vaak problemen om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Er worden vrijwillige initiatieven opgezet, zoals Beyond Chocolate in België, terwijl in andere landen zoals het VK en Frankrijk — en vanaf 2021 ook in Europa – wordt ingezet op wetgeving. Onder meer Europees Commissaris Didier Reynders en David Coleman, vertegenwoordiger van Mars Incorporated, gaan met elkaar in gesprek over de voor- en nadelen van dwingendere normen en over de rol en plaats van vrijwillige initiatieven.

Info en inschrijvingen: https://www.eventbrite.com/e/webinar-corporate-social-responsibility-and-fair-trade-in-crisis-periods-tickets-106745191742

dinsdag, 29 september, 2020 - 09:30

Bron: https://www.mo.be/maatschappelijk-verantwoord-ondernemen-en-fair-trade-tijden-van-crisis?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email