Gaston 1                                    Plus d'info

TPNW 50 nonukes.be NL

TIAN 50 nonukes.be FR

hands off assange banner 130x80 justice4assangeWEB

de lOxygene pour Cuba

Visual facebook

46E324B018E144D8B7E7637B856696D8

MYM insta

90519931 10221440679026334 122351656779120640 o

ea908743 d60e 421f 9715 698442c97e33

Delen van artikels

Goeneloper2020Voor de Groene Loper 2020 gooien we het over een andere boeg. We gaan een samenwerking aan voor 4 vrijdagavonden met Sphinx in hartje Gent, die het tijdens de coronatijden extra moeilijk hebben.
We laten 3 inspirerende docu's en 1 langspeelfilm met een activistische knipoog op je los. Voor de kleintjes organiseren we ook een kinderfilm in Gentbrugge, en we gaan van start met een première op het FilmFest Gent. De data liggen nog niet helemaal vast - maar van zodra het zover is zal je online alles zien verschijnen. Alsook voorverkoop! GMF-leden genieten van een reductietarief.

Op vrijdag 30 oktober starten we met docu "La Vie d'une Petite Culotte et de celles qui la fabriquent". Deze docu neemt ons mee naar de levens van mensen die in de schaduw van de textiel industrie werken. Het proces van een onderbroek produceren connecteert Yulduz, een boer uit Oesbeekse katoenvelden die niet kan opkomen voor zichzelf; Janaki, een jonge weefster die de schoolbanken moest verlaten voor de fabriek; Mythili, een verver in India die droomt van het moederschap; Risma, een vrouwenrechten activiste uit Indonesië en de moeder van de regiseusse, Pascale, die een kleine kledingwinkel runt in België.
-->We voorzien een nagesprek met een lokale textielmaakster, wordt nog bevestigd.

Vrijdag 6 november staat docu "Down To Earth" op het programma. Een documentaire die we jou gewoon graag laten 'overkomen', zonder meer.
Gedurende vijf jaar reisden Ralf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen over de wereld. Op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld die hen omringt. Ze leefden bij stammen op zes verschillende continenten en filmden hun ontmoetingen met de Earth Keepers: de stamoudsten die nog in verbinding staan met de natuur en in harmonie met de planeet leven. De Earth Keepers delen een optimistische visie over de huidige staat van de wereld. Ze zien de ellende en chaos in de wereld van de dag als een teken dat we aan de vooravond staan van een gigantische mondiale transformatie. De film is een wake-up call en een baken van hoop over hoe de wereld er straks uitziet.

Op zaterdagnamiddag, 7 november 2020, is er de kinderfilm "Minuscule" in Santo, Gentbrugge. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Een mooie kinderfilm waar insecten de hoofdrol spelen. Er ontstaat na een hevig onweer een hevige strijd tussen twee rivaliserende mierenkolonies, met als ultieme trofee een doos suikerklontjes. In deze woelige tijden ontstaat een mooie vriendschap tussen een jong lieveheersbeestje en een zwarte mier. Lukt het hen om samen het mierennest te redden van de woeste rode mieren?

Vrijdag 13 november is de avond van langspeelfilm "Woman at war".
Het vertelt het verhaal van Halle, een vrouw van in de vijftig met een missie en een opmerkelijk dubbelleven. Enerzijds heeft ze een rustige baan als muzieklerares en dirigent van een koor. Maar in haar vrije tijd is de revolutie in haar losgekomen. Halla doet er alles aan om de vervuilende industrie in IJsland een halt toe te roepen. Ze is een verbeten milieuactivist die het maatschappelijk leven ontwricht en de landelijke media bezighoudt. Doelwit is de aluminiumindustrie.
--> Na de film gaan we even in gesprek met twee vrouwelijke eco-activistes van GMF (Elina Bennetsen) en Extinction Rebellion. We verkennen de grenzen van hun activisme.

Deze editie eindigt op vrijdag 20 november met de docu "10 Billion: What's on Your Plate?"
In 2050 zal de bevoking op aarde waarschijnlijk ongeveer 10 biljoen mensen bedragen. Op zoek naar een atnwoord op de vraag of het mogelijk is voedsel te voorzien voor de volledige wereldbevolking, gaat regisseur Valentin Thurn op reis naar verschillende plaatsen in de wereld op zoek naar ecologische en economisch verantwoorde alternatieven in vergelijking met de massa industrie waar het merendeel van ons huidig voedsel wordt geproduceerd.
--> Na de docu voorzien we een kort maar krachtig debat met Wim Michels, een bioboer uit Gent, kabinetsmedewerker Isabel Thys van het Kabinet van Schepen Tine Heyse (bevoegd voor onder meer voeding) en een vertegenwoordiger van een supermarkt. Er is ook ruimte voor Q&A uit het publiek.

Koop nu je tickets via deze link.


Bron: https://www.gentsmilieufront.be/groeneloper