Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Online Tegenlicht meet up – Drieluik multinational:
3de deel: Het is nu officieel: het neoliberalisme is dood.


We sluiten ons drieluik over multinationals op een hoopvolle wijze af. Na het bekijken van de twee documentaires, die we in onze eerste twee sessies al hebben behandeld, gaan we nog een stapje verder.

We gaan verder om de klimaatcrisis en sociale ongelijkheid aan te pakken. Is hierin een actieve rol van de overheid nodig? De president van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gaf in haar toespraak alvast aan dat Europa die richting wil uitgaan.

John Vandaele (MO-Journalist) analyseert haar toespraak en legt uit waarom het neoliberalisme dood is.

Pieter Lievens, docent Wereldbrede uitdagingen aan de Karel de Grote hogeschool modereert het gesprek. Samen met jou verkent hij werkbare acties en strategieën om tot structurele verandering te komen.

schrijf je snel in voor dit online zoomgesprek. Je kan je vragen via onze chat stellen.

Het artikel: https://ap.lc/De9tm
Meer informatie www.masereelfonds.be
Facebookevent: https://fb.me/e/3SwFnNjjF
Inschrijven: Peperfabriek of verzend een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na inschrijving ontvangt u een link om deel te nemen aan de Zoomsessie.

Deelname is gratis.

De tegenlicht meet ups zijn ook in Vlaanderen een begrip geworden. Na de start in 2017 hebben we, dankzij de fijne samenwerking tussen verschillende partners, meerdere locaties waar we regelmatig een Tegenlicht meet up realiseren.

In de huidige coronatijden, waarin fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, hebben we onze krachten gebundeld. Samen zorgen we voor een gedegen en super interessant alternatief.

We vragen aan de deelnemers om de documentaire op voorhand te bekijken. Tijdens de Zoomsessie gaan we met een specialist en een moderator over het onderwerp in gesprek. U kan via de chat uw vragen doorgeven.

Na deze drieluik volgen nog twee drieluiken.
De eerste gaat over inclusie (gehandicapten, genderongelijkheid en de gekleurde samenleving in onderwijs).
Tijdens de tweede sessie duiken we in de wereld van de commons.

Een organisatie van: Masereelfonds (Antwerpen, Edegem, Hemiksem, Sint-Niklaas, Universiteit Antwerpen), ACV (Antwerpen en Sint-Niklaas), Peperfabriek en Hart boven Hard