Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

BralcafeDATUMBRAL, Natagora, Sauvons La Friche Josaphat, Josaph’Aire, Natuurpunt Brussel, ARAU, collectief ‘Bas les PAD’ en buurtcomité ‘Sauvons notre parc Avenue des Jardins’ schreven een Manifesto voor een plan B met verschillende scenario’s voor de Friche Josaphat.

Ons alternatief gaat uit van het idee: zoveel als mogelijk groen waar het groen is en bouwen waar het al verhard is. En dat in samenspraak met de Brusselaars. Aan de hand van die principes presenteren we enkele scenario’s die de mogelijkheden voor deze plek en de creativiteit van burgers in de verf zetten. De scenario’s focussen op de rijke biodiversiteit van de westelijke kant van de site – we kregen zelfs een nota van de zandbijen van de Friche. We verkennen de mogelijkheden om te verdichten op de oostkant van de Friche en treden zelfs buiten de oevers van de perimeter van het richtplan om aan de verdichtingswensen te voldoen.

Op donderdag 11 februari om 19u stellen we dit Manifesto aan je voor via Zoom. Daarna kan je met ons het plan bespreken en al je vragen stellen. Schrijf je in via deze link.

Lees de publicatie op ISSUU

https://issuu.com/bral/docs/manifesto_josaphat_nl

Bron: https://bral.brussels/fr/kalender-item/bralcaf-manifesto-plan-b-josaphat