Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Uitnodiging Videoconferentie 'Latijns-Amerika: volksverzet en feministische strijd in tijden van corona'


Graag nodigen we je uit op een videoconferentie over 'Latijns-Amerika: volksverzet en feministische strijd in tijden van corona'. Deze vindt plaats op zondag 14 februari om 16u, stipt. Latijns-Amerika is een van de delen van de wereld die momenteel het hardst getroffen wordt door de coronapandemie. Toch is er in heel wat landen nog steeds, soms hevig, volksverzet en blijft ook de feministische beweging stevig mobiliseren. In een aantal landen worden ook in deze moeilijke tijden overwinningen geboekt. Zo dwong een krachtige en langdurige strijd in Argentinië recent de legalisering van abortus af. Hoe treft de coronacrisis verschillende landen? Wat met de volksbewegingen en de feministische strijd?

SAP - Antikapitalisten, Feminisme Yeah en Ernest Mandel Fonds nodigen je uit om er over in gesprek te gaan met linkse feministes uit Chili, Argentinië en Mexico.

Met:

* Javiera Manzi, woordvoerster van de Coordinadora Feminista 8M, Chili
* Lucía Sbriller, actief in Marabunta en de feministische beweging, Argentinië
* Josie Chavez, actief in de PRT, Quadernos Feministas en de feministische beweging, Mexico
* Een spreekster uit Ecuador (o.v)
* Ellen Verryt, actief in het Collecti.e.f 8 maars Antwerpen en Feminisme Yeah animeert het gesprek.

De videoconferentie vindt plaats in het Engels. Je vragen kunnen we gerust helpen vertalen. Deelname is gratis. We vragen wel om vooraf in te schrijven per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (ten laatste op vrijdag 12 februari) We bezorgen je dan tijdig de zoom-link.

Het facebook-evenement kan je hier vinden: Latijns-Amerika: volksverzet en feministische strijd in tijden van corona | Facebook. Nodig gerust mogelijk geïnteresseerden uit.