Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

In januari 2021 blaast de Gentse lage-emissiezone (LEZ) 1 kaarsje uit, maar de discussie errond is springlevend. Sinds het circulatieplan kan geen enkel thema de Gentse gemoederen beroeren zoals de LEZ dat doet. Tijd om een eerste balans op te maken: wat zijn de positieve en negatieve effecten van de Gentse LEZ geweest? Een debat met uitgesproken voor- en tegenstanders, waar o.a. schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse aanwezig zal zijn.

In januari 2021 blies de Gentse lage-emissiezone (LEZ) 1 kaarsje uit, maar de discussie rond de LEZ is springlevend. Sinds het mobiliteitsplan beroert geen enkel thema de Gentse gemoederen zoals de LEZ dat doet. Tijd om een eerste balans op te maken: wat zijn de positieve en negatieve effecten van de (Gentse) LEZ? Waarom werden ze in andere grote steden ingevoerd - en soms weer afgevoerd? En wat is de sociale impact van de maatregel: wordt rondrijden in de binnenstad een voorrecht van de happy few, of verbetert de LEZ precies de lucht- en levenskwaliteit van alle Gentenaars?

Gents MilieuFront en Vormingplus Gent-Eeklo organiseren op 11 maart een debat over de lage-emissiezone als beleidsinstrument. Onder de deskundige leiding van moderator Trui De Maré (VRT NWS) gaan deze panelleden met elkaar in discussie: Gents schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse, directeur communicatie bij automobielfederatie Febiac Joost Kaesemans, stadssocioloog en professor aan Universiteit Antwerpen Stijn Oosterlynck en de Gentse N-VA-fractievoorzitter en Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

Praktisch
De activiteit vindt plaats in Bibliotheek De Krook - lokaal De blauwe vogel - verdieping -1. Het lokaal is ENKEL EN ALLEEN bereikbaar via de zij-ingang van de bibliotheek op de PLATTEBERG. De Platteberg is bereikbaar via de Korianderstraat, naast de Minard Schouwburg en ligt één niveau lager dan de hoofdingang van bibliotheek De Krook. Je kan links van de hoofdingang de trap naar beneden nemen of de lift aan de overkant van het Makebaplein.

Sessies

donderdag 11 maart 2021
19:30 - 21:00

Bron: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/lez-is-more