Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Webinar: Israëlisch gas botst met Europese klimaatdoelstellingen
21 april, 19 uur.

Wist je dat Europa jouw elektriciteitslijn rechtstreeks wil verbinden met de illegale Israëlische kolonies? april,

De EU wil elektriciteit opgewekt uit Israëlisch gas aankopen. Het Israëlische gas wordt ontgonnen in conflictgebied, een situatie die de hele regio nog meer kan destabilliseren. Gelijkertijd sterven er in Gaza jaarlijks kinderen door huisbranden door kaarsen omdat er urenlange elektriciteitspannes zijn.

Europa breekt hierdoor de beloftes aan haar burgers om voor groene energie te kiezen en aan de Palestijnse bevolking om een eerlijke partner te zijn in vredesonderhandelingen. Want hoe kan je neutraal zijn als je jezelf afhankelijk maakt van de bezettende macht?

Wil je meer weten over hoe problematische “natuurlijk” gas is voor onze toekomst?

Wil je meer weten over hoe Israël haar politiek probeert te greenwashen door zichzelf hoogtechnologisch en milieuvriendelijk voor te stellen?

Waarom sluiten klimaatactivisten zich aan bij de Palestijnse oproep tegen de Europese contracten met Israël?

Zorg dat je er bij bent voor onze webinar op 21 april om 19u om te luisteren naar Abeer van het Palestinian Environmental NGO netwerk (in het Engels, we proberen een summiere NL vertaling te voorzien) en een klimaatactivist van Xtinction Rebellion (in het NL).

Schrijf je hier in.

woensdag, 21 april, 2021 - 19:00

Bron: https://www.mo.be/webinar-isra-lisch-gas-botst-met-europese-klimaatdoelstellingen?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email