Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Lagardère Travel Retail Belgium zal 153 werknemers ontslaan in januari 2021. De directie kondigde eerder dit jaar de intentie aan om 180 werknemers te ontslaan. In dit kader (procedure-Renault) heeft de BBTK verschillende keren met de directie rond de tafel gezeten om zo veel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. Vandaag is het echter duidelijk dat de directie niet van plan is ook maar het minste toe te geven en bovendien op verschillende punten ronduit gelogen heeft. Dit is onaanvaardbaar. De BBTK heeft dan met spoed de verzoening aangevraagd bij de minister van werk.

Ontslag per mail

Lagardère is onder andere aanwezig op de luchthavens van Zaventem en Charleroi, maar ook enkele treinstations. De forse daling van het aantal toeristen heeft logischerwijze ook een gigantische impact op het aantal klanten in de winkels. Daarom besloot Lagardère Travel Retail Belgium 153 werknemers te ontslaan. Na heel wat vergaderingen stellen we echter vast dat de directie geen enkele moeite wil doen om van haar plan af te wijken en bovendien geen greintje empathie toont voor de betrokken werknemers. Het bewijs? Zij vernamen per mail dat ze ontslagen zouden worden.

Aanvankelijk werd ook gezegd dat vooral de meest recent aangeworven werknemers in aanmerking zouden komen voor een ontslag. Nu stelt de BBTK vast dat tussen de betrokken werknemers heel wat werknemers met veel anciënniteit zitten. Dit bevestigt ons idee dat het bedrijf een volwaardig plan had kunnen financieren met oplossingen die succesvol in andere bedrijven worden gebruikt zoals SWT, premies voor wie vrijwillig vertrekt, verlaging van de hoogste lonen etc. Allemaal geloofwaardige voorstellen die de BBTK gedaan heeft maar die verworpen zijn.

De directie wil geen duimbreed wijken. Daarom hebben we met spoed een vergadering gevraagd bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg om onze grieven toe te lBron: chten.
Laurent (Renzo) Guerriti-Gerbi (FR), Secretaris BBTK Brussel-Halle-Vilvoorde

Bron: https://mailchi.mp/bbtk-abvv/lagardre-travel-retail-belgium-bbtk-hekelt-houding-directie-vraagt-verzoening-aan?e=7cf0e8f35a