IMG 20191108 WA0006                         Meer info

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Aan de organisaties die het platform van de 'Coördinatie voor de opheffing van de blokkade' hebben ondertekend (https://stopdeblokkade.be/pagina/ondertekenaars).
Salsa tegen de blokkade 25 10 191
Het is u zeker niet ontgaan. President Trump heeft de voorzichtige toenadering van zijn voorganger Obama met Cuba volledig teruggedraaid. Bijna maandelijks kondigt zijn adminsitratie nieuwe maatregelen aan die de Cubaanse economie wurgen. De recente dreiging om olietankers te beboeten voor de levering van petroleum aan het eiland, heeft een direct effect op de aanvoer van groenten en fruit naar de Cubaanse bevolking.
Op 6 en 7 november bespreekt de Algemene Vergadering van de VN een resolutie die de VS oproept om de blokkade onmiddellijk op te heffen. Net als vorig jaar, zullen wellicht alle landen de resolutie goedkeuren, op uitzondering van de VS en Israël na.
Naar aanleiding hiervan organiseert de 'Coördinatie voor de opheffing van de blokkade' op vrijdag 25 oktober '19 een actie op het Europakruispunt, voor de ingang van het Centraal Station van Brussel.
Zie facebook-event: Levantamiento bloqueo Cuba
Zie website: Oproep actie 25 10 19

Ons standpunt:
- Stop de VS-blokkade tegen Cuba.
- Steun aan België en de EU voor hun steun aan de resolutie tegen de blokkade
- We vragen aan de EU concrete tegenmaatregelen die de internationale handel met Cuba beschermen tegen de extraterritoriale maatregelen van de VS tegen niet-VS bedrijven.

 

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant