MakePeaceGreatAgain affiche

                                 Meer info

20180616 Stop Nato

lniakniojamlfgok

strijdliederen

MF2018 aff A2 FR HR-page-001

MF2018 aff A2 NL HR-page-001

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Stop de uitverkoop van eigen personeel en hun jobs!

 

Op de vakbondsactie tegen sociale dumping in Brussel morgen 24 maart zal er ook een uitgebreide vertegenwoordiging zijn van ACOD Post. Ook bpost bezondigt zich immers aan sociale dumping. In haar onstilbare honger naar steeds hogere winsten, worden via outsourcing steeds meer postjobs verpacht aan externe bedrijfjes. Volgens ACOD Post kiest bpost er zo voor om geen goede werkgever te zijn.

 

Welke vormen van sociale dumping ziet ACOD Post bij bpost?

 

- 200 ICT-jobs verhuizen naar India.
- Uniformen worden gemaakt in China.
- De tewerkstelling van 450 personeelsleden bij Cleaning is in gevaar door een multinational zoals ISS de werkplekken te laten kuisen.
- Er worden massaal externen aangeworven terwijl intussen het eigen personeel in de reconversie "Recycle Bin" terecht komt.
- De codering van briefwisseling door eigen personeel komt onder druk door de overweging dat wekr eventueel in lageloonlanden te laten doen.
- Investeren in Bringr, Parcify en andere Ubiway-bedrijven, terwijl het eigen netwerk en de openingsuren ervan continu worden afgebouwd.
- In haar organisatie is, in tegenstelling tot wat de Belgische burger vraagt, letterlijk geen seconde tijd meer voorzien voor de sociale rol van de postbode.
- De kwaliteit waar de klant recht op heeft komt onder druk door het inzetten van zelfstandigen en werkt op die manier schijnzelfstandigheid in de hand.
- Werk wordt doorgeschoven naar dochterbedrijven waar de werkomstandigheden niet kunnen gecontroleerd worden door een vakbond.
- Interimarbeiders worden massaal ingezet op alle mogelijke en onmogelijke uren van de dag, soms jarenlang dezelfde mensen.

 

Dit is niet meer of minder dan oneerlijke concurrentie in scene gezet door bpost. ACOD Post heeft een boodschap voor bpost: stop de uitverkoop van eigen personeel en hun jobs!

 

Actie Sociale Dumping – vrijdag 24 maart 2017 – 11u – Luxemburgplein, Brussel