logo-2017 0

                                     Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

debatten Gentse Feesten 2017

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

De Marxistische Universiteit bestaat al twintig jaar, met elk jaar rond de 350 deelnemers.
Het programma van elke universiteit richt zich tot een breed publiek: arbeiders, bedienden, studenten, enz. De onderwerpen die worden aangesneden zijn de grondslagen van het marxisme, de analyse van belangrijke actuele problemen: oorlog, economische crisis, discriminatie, onderwijs, klimaatopwarming, enz.; maar ook thema's uit de wetenschap, de cultuur en de geschiedenis.

Lees meer...

Delen van artikels

In 2015 verhuisde het festivalterrein naar de nieuwe locatie met zicht op de flanken van de Kemmelberg. De vernieuwde festivalformule met een combinatie van straffe concerten, verrassende randanimatie, leuke kinderprogrammatie en veelkleurige foodstands wordt fel gesmaakt door zowel pers als publiek.

Lees meer...

Delen van artikels

29 mei 2011: honderden actievoerders bestormen een proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappelen in Wetteren. Of dat is toch wat de media ervan maken. Het opzet van de activisten: een breed maatschappelijk debat uitlokken over GGO's, landbouwpolitiek, en de rol van wetenschap in de samenleving ...

Lees meer...

Delen van artikels

Loppem - Op 28, 29 en 30 juli gaat de negende editie van Zilleghem Folk door. Wat gestart is uit een gek idee van 3 kameraden na een zoveelste bezoekje aan het Dranouter Folkfestival, is ondertussen uitgegroeid tot één van de gezelligste, duurzaamste en verdraagzaamste zomerfestivals.

Lees meer...

Delen van artikels

Op donderdagen 27 juli en 3, 10 en 17 augustus kan je in het Heldenpark in Eeklo terecht voor een reeks topconcerten van gevestigde waarden en ontdekkingen uit het weidse muzikale universum. Er spelen dit jaar muzikanten uit Jamaica, Ghana, Togo, Chili, Mexico, Brazilië, Frankrijk, Nederland en België. Helden in het Park is opnieuw helemaal gratis!

Lees meer...

Delen van artikels

Brosella Folk & Jazz is over de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische festivallandschap.

Op meesterlijke wijze combineren ze twee compleet verschillende genres. Zaterdag 8 juli staat in het teken van de folkmuziek, terwijl zondag 9 juli de jazzmuziek floreert.

Lees meer...

Delen van artikels

Le mercredi 28 juin à 19h à l'Auditorium des Moulins de Beez – rue du moulin de Meuse, 4 à 5000 Namur
Le jeudi 29 juin à 19h30 au cinéma Aventure – rue des Fripiers, 15 < Galerie du Centre N°57 < à 1000 Bruxelles

"Derrière les fronts : Résistances et résilience en Palestine" d'Alexandra Dols (déc 2016) . Un film à ne pas manquer sur les conséquences invisibles de la colonisation : l'occupation intime, celle de l'espace mental...

Lees meer...

Delen van artikels

Neem de toekomst in eigen handen op Future Proof! Van 5 tot 9 juli organiseren Oxfam-Wereldwinkels en Broederlijk Delen dit gloednieuwe jongerenevent.

We komen samen met een bende enthousiaste jongeren om onze eigen utopie te boetseren.

Lees meer...

Delen van artikels

Le gouvernement attaque les pensions des travailleurs des services publics.

Première mesure de l'arsenal législatif contre nos pensions, la remise en cause de la règle qui prévoit que les années passées en tant qu'agent contractuel seront, en cas de nomination, considérée comme des années statutaires.

Lees meer...

Delen van artikels

In 1945 dropten Amerikaanse bommenwerpers twee atoombommen boven Japan. Op 6 augustus werd Hiroshima getroffen, op 9 augustus Nagasaki. De steden lagen in puin, de bevolking werd gedecimeerd.

Lees meer...

MIchelABVV

MichelABVV2

1507 LEF TrojanTreaty PRINT3

Human Chain

DWMLogo

facebook-logo

HartbovenHard KLEUR3-e1410788156744

vrede-logo-kleur-big

dette

petitie

areva