Delen van artikels

"De Europese droom kan alleen herleven als we wakker blijven voor vrede en de nieuwe uitdagingen actief geweldloos aanpakken", zegt Pax Christi Vlaanderen in De Morgen.

Lees meer...

Delen van artikels

Pax Christi Vlaanderen schrijft op DeRedactie over de veelgenoemde 2%-norm: het aandeel van het BBP dat de NAVO-lidstaten zouden moeten besteden aan defensie.

Lees meer...

Delen van artikels

Radical est un qualificatif qui n'a pas bonne presse de nos jours. Les jeunes gens attirés par les Djihad sont dits « radicalisés » et l'objectif des autorités est de les « déradicaliser ». Des formations politiques remettant en cause le système politique actuel sont considérées comme « radicales », c'est-à-dire extrémistes et donc à combattre, voire à éliminer. Contre elles, l'offensive médiatique est lancée en discréditant leurs militants et leurs idées.

Lees meer...

Delen van artikels

Het weekend stond opnieuw in het teken van de avonturen van Donald Trump. Het Saudische oorlogsdansje (letterlijk en figuurlijk), het ontbreken van een mensenrechtendiscours en de designjurk van Melania bleken het onderwerp van talloze commentatoren (DS 22 mei) .

Lees meer...

Delen van artikels

Eric Goeman, woordvoerder Attac Vlaanderen: "Even dacht ik in een absurde sketch van Monty Python, Blackadder, Koot en Bie beland te zijn. Of in een programma van een stand-up comedian. Maar niets is wat het lijkt. Dit is werkelijkheid. Politieke werkelijkheid in België anno 2017.

Lees meer...

Delen van artikels

"We verbinden er ons toe de arbeidsrechten van de Internationale Arbeidsorganisatie te ondersteunen, om hoge arbeidsnormen wettelijk te handhaven, om deze wetten afdwingbaar te maken en ze niet te ondermijnen omwille van een of ander commercieel voordeel".

Lees meer...

Delen van artikels

Il est de bon ton d'affirmer après les résultats catastrophiques des élections présidentielles françaises pour le PS et pour LR que « droite et gauche » c'est fini.

Lees meer...

Delen van artikels

Onder druk van de financiële lobby blokkeert minister van Financiën Van Overtveldt al maanden Europese onderhandelingen over een financiële transactietaks. De andere Europese landen zijn het getalm beu. Ze eisen dat België op 23 mei bekend maakt of het nu vóor de financiële transactietaks is, dan wel of het de onderhandelingen definitief verlaat. Een belangrijke keuze, die duidelijk zal maken waar de regering van premier Michel echt voor staat.

Lees meer...

Delen van artikels

Quels exemples de luttes progressistes peuvent encore nourrir notre imaginaire ? Réflexion à partir de deux mouvements qui ont marqué ces 25 dernières années. Valéry Witsel, chargé d'études et d'animation, est l'invité de RCF.

Lees meer...

Delen van artikels

Onder druk van de financiële lobby blokkeert minister van Financiën Van Overtveldt al maanden Europese onderhandelingen over een financiële transactietaks. De andere Europese landen zijn het getalm beu. Ze eisen dat België op 23 mei bekend maakt of het nu vóor de financiële transactietaks is, dan wel of het de onderhandelingen definitief verlaat.

Lees meer...

MIchelABVV

MichelABVV2

1507 LEF TrojanTreaty PRINT3

Human Chain

DWMLogo

facebook-logo

HartbovenHard KLEUR3-e1410788156744

vrede-logo-kleur-big

dette

petitie

areva