20190623 Betoging
                                Meer info

Poster red Green NL                                  Meer info

Posterred Green Small FR.indd                             Plus d'info

GF debatten 2019
                                  Meer info

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

'Voor slachtoffers van armoede, ongelijkheid, conflict en vervolging is de realiteit vandaag niet anders dan die van voor de verkiezingen', schrijft Charlotte Vandycke van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Lees meer...

Paul Lansu van Pax Christi International houdt een pleidooi voor solidariteit, betrokkenheid en mededogen voor de mens op de vlucht of in nood.

Lees meer...

Vluchtelingenwerk Vlaanderen is verontrust dat steeds meer politieke partijen pleiten voor "pushbacks" waardoor migranten en vluchtelingen zonder geldige papieren niet meer naar Europa mogen komen.

Lees meer...

Met verbazing en ontzetting heeft ook ACOD UGent kennis genomen van de bedreigingen die geuit werden door extreemrechtse figuren in en rond Schild en Vrienden tegen Sebastiaan Van Severen, een onderzoeker aan de Universiteit Gent.

Lees meer...

Enkele weten terug werd mijn dagelijkse fietsrit naar het werk onderbroken door rode vlaggen. Geen revolutie, zo bleek, maar een syndicale actie. Gevraagd naar de redenen van de blokkade zei één van de stakers: “Het management negeert de collectieve afspraken en overtreedt de regels.

Lees meer...

Ik had een zeer boeiend gesprek in de bibliotheek van Eeklo met VRT-Spanjejournalist Sven Tuytens over zijn boek “Las Mamas Belgas” - De onbekende strijd van jonge vrouwen uit België en Nederland tegen Franco en Hitler”.

Lees meer...

Dit jaar heb ik (Andy Vermaut) me als vrijwilliger opgegeven voor een internationaal project georganiseerd door de Belgische NGO Quinoa, die solidariteits- en wereldburgerschapszin promoot.

Lees meer...

Mijn zoon van zeven begrijpt het niet zo goed. Op school leert hij dat de klimaatproblematiek een van de grote uitdagingen voor de komende decennia is. Op Karrewiet – het jeugdjournaal van Ketnet – ziet hij mensen overal ter wereld op de vlucht en bedenkt dat wij die mensen moeten helpen.

Lees meer...

Drie partijen ter linkerzijde zetten expliciet een of andere vorm van vermogensbelasting in hun verkiezingsprogramma voor 26 mei 2019. Ze willen daarmee eindelijk het sociale schandaal doorbreken dat de grote vermogens weinig tot geen belastingen betalen in België terwijl de werkenden daarentegen het overgrote deel van de belastingen voor hun rekening moeten nemen.

Lees meer...

Het debat over het klimaatbeleid verengt zich bliksemsnel tot de kostprijs. ‘Misleidend’, meent onderzoeker Yelter Bollen. ‘Het gaat over investeringen met een terugverdieneffect op lange termijn.’

Lees meer...