HbH TinaTamara Facebook C 002clean

                                   Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Wij vernemen dat de federale regering vier van de grootste zakenbanken ter wereld  aanstelde om de verkoop te begeleiden van een eerste schijf van ongeveer 30% van Belfius Bank. Deze zakenbanken worden ingeschakeld voor hun capaciteit om "de opportuniteit Belfius" te verkopen aan potentiële kopers : investeringsmaatschappijen, hedge funds, en andere internationale beleggers, op zoek naar rentabiliteit, daar waar deze maar te vinden is.


Wij zijn ver afgedwaald van de verhalen over lokale verankering die de regering ons tot een aantal maanden terug nog vertelde. De intentie is van meet af aan dezelfde gebleven : van de aankoop en vervolgens verkoop een puur financiële verrichting  maken. Het is in die bewoordingen dat men ons deze verrichting wil doen slikken, en liefst zonder de mening te vragen van de bevolking of haar vertegenwoordigers. Inderdaad, de privatisering van de bank is nooit voorwerp van debat geweest, terwijl deze beslissing een enorme impact dreigt te hebben op de Belgische economie en maatschappij.


Het platform "Belfius is van ons" lanceert een petitie en roept iedereen op, klant of geen klant bij Belfius, om de tekst te ondertekenen en te verspreiden opdat Belfius niet in privéhanden zou overgaan en zou kunnen uitgroeien tot een alternatief voor de dominante banken. Deze petitie zal vervolgens overgemaakt worden aan de parlementsleden aan wie we trouwens vragen om dringend op te treden.


Een week geleden waren verschillende sectoren in staking, om te protesteren tegen het beleid van de federale regering, met name binnen de openbare diensten.  10 oktober was ook de zesde verjaardag van de aankoop van Dexia Bank België (voorheen het Gemeentekrediet), door de Belgische staat.

 

Contact :
http://www.belfiusisvanons.be


Facebook : Belfius est à nous – Belfius is van ons