Dadels te koop

                                Meer info...

Debat Eeklo

FB banner

                                  Meer info...

20181025 Klimaat

Information                Meer info...

HbH TinaTamara Facebook C 002clean

                                   Meer info

Logo Coord Blokkade kl

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info

flyer voorkant

Meer info

Delen van artikels

Al geruime tijd neemt Newrest Servair Belgium een loopje met de wetgeving. Door de toepassing van een verkeerdelijk paritair comité, worden werknemers volgens te lage barema's betaald. Ondanks vaststellingen door de sociale inspectie volhard de werkgever. 3 à 6 euro per uur minder betalen aan elk van zijn werknemers, komt neer op een maandelijks bruto loontekort tussen 500 en 1000€ voor elke werknemer. Bij deze aanzienlijke bedragen moeten verder nog de dertiende maand, het enkele en dubbele vakantiegeld opgeteld worden, hetzij een derde meer. Dit alles komt neer op een gemiddelde maandelijkse loondiefstal van 700 à 1 400€ ; met niet de minste verontschuldigingen!”

 

 

ABVV Horval heeft beslist Newrest en Adecco te dagvaarden. Daarnaast voeren wij, samen met ACV, actie op donderdag 28 juni voor het bedrijf Newrest. We zullen alle werknemers grondig informeren, en ook jullie zijn hierbij van harte welkom!

 

Praktische info:

-          Newrest Servair Belgium; Nieuwbrugstraat 83, 1830 Machelen

-          Tijdstip : ploegenwissel : 6u – 14u

-          Info Newrest Servair Belgium: sinds 2015 werd hen tweede cateringlicentie toegekend door de luchthaven van Zaventem om maaltijden te leveren aan luchtvaartmaatschappijen die Brussel als vertrek of tussenstop gebruiken.

 

Contact:

Pieter Van Der Elst, Secretaris ABVV Horval