190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


eacc68e9 c27f 4da3 ba66 4a5ee7deabc1

Visuel final4                                  Meer info

20190426 pamflet EuroManifestatie NL1Info

936913c7 a186 4d51 92cf 424ccf871efcZie affiche

LES JOURNEES IMAGINE affiche                 brochure

8MEI 19 affiche
         www.8meikomitee.gent

AGE 14

HbH2019 RightsNow 001nl
                                Français
                                Nederlands

Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Bij de Belgische activiteiten van Mercedes-Benz is er gisteren, dinsdag, een eerste actiedag geweest. "De directie heeft al het mogelijke gedaan, alleen heeft ze niet naar oplossingen gezocht", zeggen de vakbonden in gemeenschappelijk front. De bonden zijn tevreden over het verloop van de eerste actiedag.

"De directeur probeerde de werknemers te intimideren", signaleren de vakbonden. "Maar de werknemers toonden zich solidair en namen in gemeenschappelijk front deel aan de eerste actie, een staking."

Dinsdag werd de toegang bij de importeur van Mercedes-Benz geblokkeerd door tientallen werknemers. De actievoerders, die in de kou de wacht optrokken, werden genegeerd door de bedrijfsleiding. Die vond het wel nodig om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen.

Massale steun van personeel

De directie kon gisteren alleen maar vaststellen dat de actie massale steun kreeg van het personeel. Ze vond er niets beters op dan jonge werknemers in te zetten om de actievoerders onder druk te zetten en om het personeel te vragen toch aan het werk te gaan, ondanks het stakingspiket.

Rond 17.00u vroeg de directie aan de werknemersvertegenwoordigers om aan tafel te komen zitten. Maar dat bleek een maat voor niets. De directie had niets anders te bieden dan ontwijkende antwoorden. "Het gebrek aan ernst was zo flagrant dat de vakbonden terugkeerden naar het piket, waar de actie voortduurde."

Vastbesloten

De houding van de directie gisteren deed meer kwaad dan goed. Meer dan ooit zijn de werknemers bij Mercedes-Benz vastbesloten om vol te houden en de mobilisatie voort te zetten. Vandaag wordt er opnieuw actie gevoerd bij de onderneming. "Wij hopen dat de directie met positieve antwoorden zal komen voor het begin van het Autosalon in Brussel", zeggen de vakbonden.


Vakbondssecretarissen:

Tina de Greef, LBC-NVK
Corinne Martin, CNE
Louis Van Heddeghem, ACV Metea
Maud Willems, BBTK
Jean-Paul Sellekaerts, ABVV-Metaal

190328 LEF DoededenktestDEFInformatie

190328 LEF FaitesletestdereflexionDEF1Information

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info