190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


eacc68e9 c27f 4da3 ba66 4a5ee7deabc1

Visuel final4                                  Meer info

20190426 pamflet EuroManifestatie NL1Info

936913c7 a186 4d51 92cf 424ccf871efcZie affiche

LES JOURNEES IMAGINE affiche                 brochure

8MEI 19 affiche
         www.8meikomitee.gent

AGE 14

HbH2019 RightsNow 001nl
                                Français
                                Nederlands

Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

DIVA'S: MEER BEGRIP VOOR ARMOEDE BIJ VROUWEN MET MIGRATIEACHTERGROND DOOR ONTMOETING EN DIALOOG

19/3/2019
Het Minderhedenforum, KVLV Vrouwen met vaart en het Netwerk tegen Armoede bundelden hun expertise voor meer sensibilisering rond armoede bij vrouwen met een migratieachtergrond. Het Cera-project ‘DIVA’s Samen tegen armoede’ realiseerde, in vier Vlaamse gemeenten, ontmoetingsmomenten tussen KVLV-vrijwilligers en vrouwen met heel verschillende achtergronden. Meer dan zestig dames vonden elkaar rond armoede, sociale uitsluiting en kwetsbaarheid. Dat zorgde voor veel wederzijds begrip. Een cruciale stap voor het samenleven in een superdiverse maatschappij. 80 vrouwen kwamen vandaag samen voor ontmoeting en dialoog. Het werd een zeer verrijkende en inspirerende dag.

Op 4 plaatsen in Vlaanderen, waar diversiteit vandaag een realiteit is, werden vrijwilligers van KVLV samengebracht met vrouwen met een migratieachtergrond. Op sommige plaatsen ging het om nieuwkomers terwijl het in andere gemeenten ging om vrouwen die reeds decennia in Vlaanderen gevestigd zijn.

  • In Geel kwamen KVLV vrouwen van Winkelomheide samen met vrouwen van de Marokkaanse vrouwenvereniging Indimaj.
    In het iets verder gelegen Westerlo ontmoetten KVLV vrouwen verbonden aan het OCMW-projecthuis De Dreef, vrouwen uit Tsjetsjenië, Irak, Libanon, Syrië, Bulgarije en Congo.
  • In Diest en Beringen, die door hun mijnverleden van oudsher immigratie kenden uit de Middellandse Zee-regio, ging KVLV de samenwerking aan met de Turkse vrouwenvereniging Vuslat (Diest) en ’t Vonkje verbonden aan de Turkse Unie van België (Beringen).

Tijdens de Meeting met de DIVA’s op 19 maart keken we terug naar het traject dat werd afgelegd op het terrein en de kansen en krachten van het project Diva’s Samen Tegen Armoede. De vrijwilligers uit de verschillende co-creaties getuigden over hun ervaringen met lokaal bruggen bouwen en hun eerste stappen om elkaar te leren kennen en armoede en uitsluiting te benoemen.

Bron: http://www.netwerktegenarmoede.be/nieuws/divas-meer-begrip-voor-armoede-bij-vrouwen-met-migratieachtergrond-door-ontmoeting-en-dialoog

 

190328 LEF DoededenktestDEFInformatie

190328 LEF FaitesletestdereflexionDEF1Information

Logo DWM

LEF/FGE - Videotheek


facebook-logo

3percent-300x165

201707 LEF TrojanTreaty

logo AdC

                                    Meer Info

Affiche C50

TTIP CETA

Meer info