20190623 Betoging
                                Meer info

Poster red Green NL                                  Meer info

Posterred Green Small FR.indd                             Plus d'info

GF debatten 2019
                                  Meer info

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Uit representatief onderzoek bij ruim 2000 Belgen blijkt dat een meerderheid van de mensen die bij de vorige federale verkiezingen stemden voor CD&V, MR en Open VLD vindt dat de politiek een bindende klimaatwet moet indienen en goedkeuren. Bij mensen die voor N-VA stemden, is 45% voor en 17% tegen.

Het onderzoek liep van vrijdag 8 maart tot en met woensdag 13 maart 2019, werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Burat in samenwerking met prof. Gino Verleye van de Universiteit Gent en verwerkt door Dynata. De opdracht hiertoe werd gegeven door Sign for my Future, de coalitie die oproept voor een krachtiger klimaatbeleid en streeft naar een bindende klimaatwet in België.

Meer dan de helft van de Belgen (België: 53% - Vlaanderen: 51%, Wallonië: 52%, Brussel: 63%) vindt dat België een bindende klimaatwet moet indienen en goedkeuren. Van de mensen die bij de vorige federale verkiezingen voor CD&V, MR of Open VLD stemden, is 56% voor en slechts 16% tegen. Voor alle partijen in Vlaanderen en Wallonië zijn er veel meer voorstanders dan tegenstanders. Bij N-VA is bijvoorbeeld 45% voorstander, tegenover slechts 17% tegenstander.

VRAAG: Ik vind dat de politiek een bindende klimaatwet moet indienen en goedkeuren
(n= 2004)

Sign for my Future roept de politici op in te stemmen met de grondwetswijziging die morgen in de Commissie wordt gestemd. “Een krachtige klimaatwet opent de weg naar een krachtig en stabiel klimaatbeleid dat de transitie naar een klimaatneutrale samenleving mogelijk maakt voor onze burgers en bedrijven. Dit is een moment voor leiderschap en langetermijndenken”, aldus de initiatiefnemers.

Sign for my Future
Sign for my Future is een burgerinitiatief, uitgegroeid tot de breedste coalitie ooit van burgers, jongeren, bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, de media en de academische wereld die samen alle Belgen oproepen om te tekenen op signformyfuture.be en zo de volgende regeringen te vragen werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. Tekenen kan op signformyfuture.be