20190623 Betoging
                                Meer info

Poster red Green NL                                  Meer info

Posterred Green Small FR.indd                             Plus d'info

GF debatten 2019
                                  Meer info

construction didentites multiples petit

190208 LEF KlimaatDefFRA                           Lire plus...

190208 LEF KlimaatDefNED                                 Meer info


Zij hadden hun redenen

Delen van artikels

Greenpaece 

 

Greenpeace: "Onverwachte beslissing van KBC is overwinning voor klimaat"


Deze morgen hield Greenpeace een actie aan de hoofdzetel van KBC tegen zijn investeringen in steenkool. Onverwacht heeft de bank tijdens zijn Algemene Vergadering een plotse ommekeer in hun steenkool-beleid aangekondigd.

 

Mathieu Soete, Energie-expert bij Greenpeace België: "Bij eerdere contacten met de bank leek het onbespreekbaar, maar nu kan het blijkbaar wel: een onmiddellijke stopzetting van investeringen in nieuwe steenkoolmijnen en -centrales, en een sterk versnelde uitfasering van de investeringen in Tsjechische steenkool. Dit is een overwinning voor klimaat, milieu en Tsjechische gemeenschappen die vandaag nog bedreigd worden door mijnuitbreidingen."

 

81

 

 

Vladimír Buřt, burgemeester van het Tsjechische Horní Jiřetín was zelf ook aanwezig om de gevolgen van de steenkoolindustrie voor de lokale bevolking aan te kaarten. "Steenkoolbedrijf Severní Energetická probeert al jaren haar ČSA mijn uit te breiden ten koste van ons dorp. Maar onze mensen weigeren hun huizen hiervoor te verlaten. Ik ben hier vandaag om KBC te vragen niet meer in dit soort projecten te investeren, want de gevolgen ervan zullen nog vele generaties zichtbaar blijven" verklaarde hij voor de vergadering bij het KBC hoofdkwartier in Brussel.

Eindelijk heeft de bank gehoor gegeven aan zijn eis.

 

8382