Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Vrouwelijke Politiek Gevangenen Zijn In Levensgevaar Door Uitbraak Coronavirus

Foto 01 Vrouwelijk Politiek Gevangenen Zijn In Levensgevaar DooPolitiek gevangenen worden uitgesloten van de regel om verlof toe te kennen vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Omdat deze gevangenen minder toegang hebben tot medische middelen, lopen ze een hoger risico dan anderen.
Golrokh Ebrahimi Iraee en Marjan Davari lopen het risico op een coronavirusinfectie. Uit rapporten
van de Qarachak-gevangenisin Varamin waar zij zijn gedetineerd, blijkt hun celgenoot positief te zijn getest op het Coronavirus.
Families van politieke gevangenen hebben herhaaldelijk geëist dat de gevangenisautoriteiten en de rechterlijke macht hun kinderen tijdelijk verlof verlenen, maar hun eisen zijn afgewezen.
De vader van de politieke gevangene Atena Daemi kondigde ook aan dat de autoriteiten van de Evin-gevangenis zijn verzoek om tijdelijk verlof te verlenen aan zijn dochter, die aan verschillende ziekten in de gevangenis lijdt, hebben afgewezen.r Uitbraak Coronavirus vin Advaii en Farideh Veisi zijn sinds 9 maart 2020 ook in hongerstaking gegaan in de gevangenis van Sanandaj om te protesteren tegen hun onzekere status en tegen het feit dat de autoriteiten geen tijdeli- jk verlof geven.
Parvin Advaii is een verdediger van de rechten van vrouwen en kinderen in Marivan, Iraans Koerdistan. Ze is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.
In nieuws uit de gevangenis van Zanjan lopen vrouwelijke gevangenen het risico besmet te raken met het coronavirus.
Moeder van politieke gevangene Narges Mohammadi heeft haar brief aan de rechter van de rechterlijke macht, Ebrahim Raisi, gepubliceerd waarin ze aangeft dat het leven van haar dochter in gevaar is.

Zeinab Jalalian
Foto 02

Politieke gevangene Zeinab Jalalian begon haar hongerstaking op 20 juni 2020, uit protest omdat ze niet uit de Qarchak-gevangenis is verplaatst.
Het verzoek van de politieke gevangene, die besmet is geraakt met het coronavirus, was om ofwel overgebracht te worden naar de Evin-gevangenis waar de meeste vrou- welijke politieke gevangenen worden vastgehouden, ofwel om teruggestuurd te worden naar de gevangenis van Khoy, waar ze eerder vastzat.
Zeinab Jalalian wordt momenteel vastgehouden op de quarantaineafdeling van de Qarchak-gevangenis en haar wordt elke medische behandeling ontzegd.

Foto 03Gedetineerde Iraanse Student Besmet Met Coronavirus In De Evin-Gevangenis

Een familielid van Ali Younesi, een Iraanse student die vastzit in de Evin-gevangenis in Teheran, zei dat zijn broer tijdens zijn eenzame opsluiting coronavirus heeft opgelopen.

 Foto 04Foto 05

Hij en zeven anderen worden vastgehouden in de cel op afdeling 209 van de Evin-gevangenis, onder toezicht van het ministerie van inlichtingen.
Ali Younesi kreeg sinds zijn arrestatie op 10 april geen toestemming tot contact met zijn advocaat noch tot bezoek van zijn familie.
Ali Younesi, een 20-jarige bekroonde student natuurkunde aan de prestigieuze Sharif Industrial University in Iran, werd bij hem thuis gearresteerd nadat 12 agenten in burger hem hadden aangevallen en verwond.
Ook heeft het Franse Comité van burgemeesters een brief geschreven aan Antonio Guterres voor de vrijlating van Amir Hossein Moradi en Ali Younesi en andere recente gevangenen.

Bron:ckmiran@org