Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

20210610klimaatverandering headerKlimaatverandering vormt een van de grootste maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw en mogelijk uit de menselijke geschiedenis. De impact ervan zal overal ter wereld en in uiteenlopende facetten van het maatschappelijk leven voelbaar zijn. Ook de oplossingen voor en aanpassingen aan de klimaatverandering zullen dus van vele sectoren en disciplines moeten komen.

Het boek ‘Van klimaatverandering naar systeemverandering’ biedt een brede kijk op de klimaatproblematiek. Naast de fysische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering wordt ook duidelijk gemaakt waarom een snelle transitie naar een klimaatneutrale maatschappij wenselijk is voor mens en milieu, op sociaal en op economisch vlak. Oplossingen voor het klimaatprobleem worden bekeken vanuit technologisch, ecologisch, economisch en sociaal perspectief.

20210610klimaatverandering boek

EXTREEMRECHTS | De geschiedenis herhaalt zich niet (op dezelfde manier)

BESTEL HIER
Sara Vicca & Ann Crabbé (red.) | ISBN 9789461171221 |17 x 24 cm | 208 blz | Nederlands

Klik hier om de inhoudstafel te raadplegen.
Het boek is verkrijgbaar in print (€25) en als e-book (€17).


Deze publicatie richt zich tot een ruim publiek van geïnteresseerden: van onderzoekers, wetenschappers, docenten en studenten tot beleidsverantwoordelijken, professionals en geëngageerde, al dan niet georganiseerde burgers, kortom naar iedereen die op zoek is naar interessante (wetenschappelijk onderbouwde) literatuur die – op een begrijpelijke maar correcte manier – klimaatverandering uitlegt ‘op mensenmaat’.


 

Over de auteurs-samenstellers

Sara Vicca is bioloog, verbonden aan het Global Change Ecology onderzoeksexcellentiecentrum van de Universiteit Antwerpen. Ze doet onderzoek naar de koolstofcyclering in natuurlijke ecosystemen en naar natuur-gebaseerde oplossingen voor klimaatverandering.

Ann Crabbé is socioloog en beleidswetenschapper, verbonden aan het departement Sociologie van de Universiteit Antwerpen. Ze doet onderzoek naar klimaatadaptatiebeleid (overstromingen en droogte) en is bijzonder geïnteresseerd in klimaatgovernance en klimaatrechtvaardigheid.

Sara Vicca en Ann Crabbé zijn coördinator en docent van het korfvak Klimaatverandering, een interdisciplinair opleidingsonderdeel dat universiteitsbreed wordt aangeboden aan studenten van de Universiteit Antwerpen.

Met bijdragen van Tine Compernolle, Ann Crabbé, Marc Craps, Dirk De Bièvre, Tim Goedemé, Ivan Janssens, Loubna Ou-Salah, Tim Soens, Sebastian Sterl, Stijn Temmerman, Wim Thiery, Wouter Vandenhole, Josefine Vanhille, Gert Van Hecken, Steven Van Passel, Lore Van Praag, Gerlinde Verbist en Sara Vicca.

MEER INFO OF BESTELLEN

Bron en info: https://www.aspeditions.be/asp_mailing/UPA/20210610klamaatverandering.html