Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Slotevent tentoonstelling Feminisme & Fotojournalistiek in Latijns-Amerika

Zaterdag 15 juni 2019 van 11:00 — 18:00
Mundana, Paardenmarkt 74, 2000 Antwerpen

De meteorologische lente loopt op zijn einde en kondigt de zomer aan. Terwijl in het zuidelijke halfrond van Latijns-Amerika de winter zijn intrede deed, is de feministische lente er springlevend. Afgelopen 3 juni bracht de Ni Una Menos-beweging, die sinds juni 2015 opkomt tegen de torenhoge moordcijfers op vrouwen, weer tienduizenden mensen de straat op in Argentinië en Latijns-Amerika. Ook in Argentinië legde de Nationale Campagne voor het Recht op een Legale, Veilige en Gratis Abortus het wetsvoorstel voor de legalisatie van abortus opnieuw en voor de achtste keer voor aan het parlement, begeleid door een enorme “groene golf” van pro-abortus activisten. Jonge vrouwen uit Ecuador, Guatemala en Nicaragua die als kind misbruikt werden dienden afgelopen maand, gesteund door Latijns-Amerikaanse en internationale vrouwenrechtenorganisaties, een klacht in bij de VN Mensenrechtencommissie. Ze eisen gerechtigheid en vragen aan de VN er bij de landen op aan te dringen een veilige en legale toegang tot abortus te garanderen. De boodschap is duidelijk: #KinderenGeenMoeders.

De tentoonstelling ‘Feminisme en Fotojournalistiek in Latijns-Amerika’, die afgelopen maanden te bezichtigen was in Mundana, bracht vrouwen van verschillende generaties en achtergrond uit het diverse continent bijeen. De vrouwen zetten er hun strijd voor gendergelijkheid en vrouwenrechten voort. De foto’s, die een momentopname van deze onophoudelijke strijd verbeelden, verhuizen later dit jaar nog naar Brussel en Ecuador. (Meer info volgt!)

Omdat we de vrouwen en de energie waarmee ze de muren van Mundana verrijken zullen missen, organiseren we zaterdag 15 juni een gegidste tour doorheen de tentoonstelling. Heel de dag welkom om de prachtige foto’s nog een keer te bezichtigen, bij te praten over feminisme in Latijns-Amerika en door ons feministische boekenwinkeltje te bladeren.

#NiUnaMenos #NiñasNoMadres #YoSiTeCreo

Meer info
https://www.facebook.com/events/331131627439932/
https://www.mundana.be/feminisme-fotojournalistiek-in-lati

zaterdag, 15 juni, 2019 - 11:00

Bron: https://www.mo.be/slotevent-tentoonstelling-feminisme-fotojournalistiek-latijns-amerika?utm_campaign=emo&utm_medium=newsletter&utm_source=email