Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Energentcafé:
Drie Vlaamse parlementsleden reageren op
Gents onderzoek 'Buurzame Stroom'
- Nadenken over de energie van de toekomst

We zijn blij je ons eerste Energentcafé te kunnen aankondigen. Drie Vlaamse parlementsleden, gespecialiseerd in energievraagstukken, zullen reageren op de aanbevelingen van het onderzoek Buurzame Stroom dat Energent recentelijk afrondde.

Organisatie: Buren van de Abdij & Energent
Waar: Herberg Macharius (Coyendanspark 1 te Gent)
Wanneer: Donderdag 12 maart om 20u00
Toegang: Gratis

 Project Buurzame Stroom & Inhoud Energentcafé

In de Gentse Dampoortwijk vond de voorbije 2,5 jaar een interessant onderzoek plaats. Er werd onderzocht hoe je zoveel mogelijk zonnestroom kan produceren in de wijk. En hoe je huurders, anderstaligen, appartements-bewoners, mensen met een bescheiden inkomen aan goedkope zonnestroom kan helpen. En hoe je zoveel mogelijk van die lokaal geproduceerde stroom ook lokaal kan verbruiken. En zelfs hoe je als wijk -met behulp van een digitaal aangestuurd netwerkje en batterijen- op het ritme van de zon kan leren verbruiken. Dit innovatieve onderzoek werd uitgevoerd door burgercoöperatie Energent, Samenlevingsopbouw Gent,

Stad Gent, Fluvius, UGent, Partago, ... Het werd mogelijk dankzij de steun van Stad Gent, provincie Oost-Vlaanderen, Vlaanderen en de EU.

Energent coördineerde het project. Deze avond presenteert Jeroen Baets van Energent, samen met de Gentse klimaatschepen Tine Heyse de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek. Drie
energiespecialisten uit het Vlaams Parlement, nl. Robrecht Bothuyne (CD&V), Tom De Meester (PVDA) en Andries Gryffroy (N-VA), reageren en reflecteren. Het wordt een gesprek over hoe we in de wijken van Vlaanderen op een sociale manier stappen kunnen zetten naar het energiesysteem van de toekomst.


Lees meer over Buurzame Stroom