Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Via onze consumptie en meer concreet via onze voeding hebben we een belangrijke impact op het verdwijnen van regenwoud en andere waardevolle ecosystemen. In deze sessie gaan we dieper in op hoe de productie van o.a. soja, palmolie en cacao een impact heeft op de vernietiging van natuur en verlies aan biodiversiteit wereldwijd.

Via onze consumptie en meer concreet via onze voeding hebben we een belangrijke impact op het verdwijnen van regenwoud en andere waardevolle ecosystemen. In deze sessie gaan we dieper in op hoe de productie van o.a. soja, palmolie en cacao een impact heeft op de vernietiging van natuur en verlies aan biodiversiteit wereldwijd. Joris Aertsens van WWF-België bespreekt hoe we door ons gedrag aan te passen die impact kunnen verkleinen. Hij vertelt ook hoe WWF door te lobbyen voor een strengere EU-wetgeving onze voeding duurzamer wil maken.

Praktisch
Dit is een online activiteit, via het platform Zoom. Je hebt een pc of tablet met camera en micro en een goeie internetverbinding (kabel nog beter dan wifi) nodig om te kunnen deelnemen.
Je ontvangt voor de sessie de link en enkele tips als handleiding om in te loggen.

Sessies
do 7 oktober '21
20:00 - 21:30

Prijs
Gratis
€ 0

Begeleiding

Joris Aertsens
Joris Aertsens is bio ingenieur en bij WWF verantwoordelijk voor de programma's die te maken hebben…

Bron: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/de-impact-van-consumptie-op-ontbossing-wereldwijd