Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

INSPECTEER DE WAPENINDUSTRIE - ACTIETRAININGEN 2022

Vlaamse wapenexport kost mensenlevens. Van meer dan 70% van de Vlaamse wapenexport controleert de Vlaamse overheid niet wie de eindgebruiker is. Wapentechnologie uit Vlaanderen duikt op in conflicten zoals dat in Jemen, Libië, Nagorno-Kharabach.  De mazen zijn groter dan het net. 

Als de overheid weigert het eindgebruik van haar wapens te controleren, dan moeten wij het zelf doen. Dit voorjaar gaan we op pad om bedrijven die betrokken zijn bij de Vlaamse wapenexport te inspecteren en geweldloos te confronteren met hun betrokkenheid bij conflicten in Jemen, Syrië en Nagorno-Kharabach.

Een actietraining is de beste voorbereiding om veilig en effectief actie te voeren. Je leert er andere wapenhandelstoppers kennen en oefent skills die tijdens de geweldloze acties tegen wapenhandel van pas kunnen komen.

Neem deel aan een actietraining op zaterdag 23 april of zaterdag 21 mei.

Met de campagne Ik Stop Wapenhandel voeren we de druk op. Overheden moeten strenger controleren waar wapentechnologie terechtkomt. Wapenexport naar conflictgebieden moet stoppen. We informeren het ruime publiek en halen de wapenindustrie uit de anonimiteit. We zoeken bewijsmateriaal van de inzet van Vlaamse wapens. En we gaan geweldloos de confrontatie aan met wapenbedrijven en overheden.

SCHRIJF JE IN

Naam/Name
 
 
 
  
 
10u - 17u - locatie wordt later aangekondigd
 
 
10u - 17u - locatie wordt later aangekondigd
 

Blijf op de hoogte!

 
Het e-zine is onze nieuwsbrief die +/- twee keer per maand in je mailbox valt met updates over onze werking, nieuws en activiteiten.
 
 
De actiekrant valt vier keer per jaar in je brievenbus, met alle actie-updates, meer inzicht, onze kijk op de actualiteit en veel meer. Laat ook even je adres achter in het tekstvlak hieronder indien je de actiekrant wil. 
 
 
 
Even voor het evenement sturen we je nog een bericht ter bevestiging met de link voor de webinar.