Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 

Bond Beter Leefmilieu zoekt Medewerker pers en communicatie

 

Betaalde jobVoltijds
Brussel
Ann Willems
Solliciteren tot 
 

Voltijds contract - onbepaalde duur

Mail je kandidatuur ten laatste op 9 juni 2022 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bond Beter Leefmilieu verenigt, versterkt en vertegenwoordigt natuur- en milieuverenigingen in Vlaanderen. Samen met hen en andere milieubewuste koplopers willen we de dag realiseren waarop iedereen in Vlaanderen leeft zonder te wegen op het milieu, de natuur en onze gezondheid. 

Wil jij de schakel zijn tussen Bond Beter Leefmilieu en de pers? Nieuws en standpunten van BBL en de milieubeweging helpen verspreiden via een netwerk van journalisten, samen met onze woordvoerders? Solliciteer dan nu voor de functie medewerker pers en communicatie.

Wat ga je bij ons doen?

  • Je beheert de informatiestroom vanuit Bond Beter Leefmilieu naar de media, en dus ook het brede publiek. Hiervoor stippel je persstrategieën uit, die je omzet naar actieplannen.
  • Naast klassieke media zet je ook het sociale medium Twitter in om de stem van BBL te laten weerklinken in het maatschappelijke debat.
  • Je staat het team van woordvoerders bij. Je bent hun raadgever voor, tijdens en na hun persoptredens. Je helpt hen om hun expertise te vertalen naar heldere kernboodschappen. Je pitcht hun ideeën en opiniestukken. Je maakt interviewvoorbereidingen en helpt hen bij presentaties. Tegelijk bewaar je het overzicht van alle vermeldingen van BBL in de media. Zo identificeer je kansen om de BBL-boodschappen optimaal te verspreiden.
  • Je kruipt na een briefing van een expert ook zelf in je pen. Daarbij pas je je toon en stijl aan je doelpubliek aan. Je levert opiniestukken, persberichten, Q&A's, korte videostatements, explainer videos en posts voor sociale media af. Binnen de deadline, uiteraard.
  • Je beheert onze wekelijkse nieuwsbrief InZicht. Je adviseert de beleidsexperts en projectmanagers die hiervoor de artikels schrijven, zodat ze zowel inhoudelijk als stilistisch meteen de juiste toon te pakken hebben. Als eindredacteur zet jij vervolgens de puntjes op de i.

Met wie zal je samenwerken?

Als medewerker pers en communicatie maak je deel uit van een enthousiast team van 6 communicatiemedewerkers. Samen met je collega’s stippel je actieplannen uit om de boodschappen die je via de pers verspreidt ook via andere kanalen onder de aandacht te brengen.

Je werkt ook nauw samen met de beleidscoördinator, beleidsexperts, projectmanagers en netwerkcollega’s, want als persmedewerker is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de plannen van je collega’s, zodat je weet waarover ze willen communiceren. De collega’s die een woordvoerdersrol opnemen, zal je bovendien ook coachen.

Meer info over de werking van Bond Beter Leefmilieu, onze algemene missie en visie, en onze visie op de industriële transitie vind je op onze website www.bondbeterleefmilieu.be.

Herken jij je in dit profiel?

  • Je hebt minstens een bachelordiploma, in talen of communicatie en minstens vier jaar ervaring als communicatie- en/of persmedewerker.
  • Je kan de persstrategie van BBL verder verfijnen en op gezette tijdstippen evalueren. Je identificeert daarbij ook opleidingsnoden en verzorgt zelf interne opleidingen voor collega's die met de pers in contact komen.
  • Je vlotte pen maakt van jou een snelle, maar punctuele redacteur en eindredacteur. Je maakt teksten en dossiers snel lees- en begrijpbaar. 
  • Je kent voldoende Frans en Engels om informatie in die talen te verwerken tot Nederlandstalige inhoud.
  • Je bent een netwerker. Je bouwt actief aan je journalistieke netwerk en onderhoudt goede contacten met journalisten van diverse media, zodat je hen op het gepaste moment kan contacteren met het juiste verhaal. Telefoonangst zit tussen de oren, maar niet tussen die van jou.
  • Je bent een nieuwsvreter. Je wekker staat klaar voor het ochtendnieuws, je oren, ogen en duimen vissen doorheen de dag naar actualiteit, ‘s avonds rond je de dag graag af met een portie duiding.
  • Je bent een vat vol creatieve ideeën en vertaalt die graag naar sterke content: artikels, posts, infographics …
  • Je hebt al strepen verdiend op sociale media, vooral op Twitter. Je communiceert vlot met het Twitter-publiek, met aangepaste content.
  • Je bent een teamspeler, maar kan ook zelfstandig doelen bereiken. Zowel binnen Bond Beter Leefmilieu als buiten onze organisatie werk je graag met anderen samen. Je schakelt hierbij vlot tussen verschillende rollen: vandaag ondersteun je een team, morgen trek je een project. 
  • Je bent een georganiseerde planner die zowel deadlines definieert als respecteert.
  • Je bent gedreven en hands-on. Aan een half woord heb je genoeg om uit de startblokken te schieten.
  • Je weet dat het communicatievak vaak onvoorspelbaar is, maar bent stressbestendig en kan daar dus prima mee om. Je begrijpt ook dat flexibele werkuren bij een communicatiejob horen, net zoals occasioneel avond- en weekendwerk, wanneer de actualiteit daarom vraagt.
  • Je bent maatschappelijk geëngageerd en geïnteresseerd in de duurzaamheidsthema’s waar we ons bij Bond Beter Leefmilieu en met de hele milieubeweging voor inzetten. 

Extra pluspunten

De volgende competenties zijn een plus. Maar geen nood als je hier wat hulp bij nodig hebt: we leiden je op on the job en je krijgt ook de kans om extern opleidingen te volgen. 

  • Je hebt ervaring met fotografie en kan ook video’s en podcasts maken. Ervaring met Adobe-programma’s zoals Photoshop, Premiere Pro en Illustrator is een plus.
  • Je bent vertrouwd met webeditors, e-mailplatformen en crm-systemen. 

Ons aanbod

  • We bieden je een voltijds contract van onbepaalde duur aan, met onmiddellijke indiensttreding.
  • In een voltijds uurrooster werk je 35 uur per week i.p.v. de traditionele 38 uur, dus 7 uur/dag. (Vanaf 50 jaar: 34 uur - vanaf 55 jaar: 33 uur.)
  • Je uurrooster is glijdend: je start tussen 8u en 10u en eindigt tussen 16u en 19u.
  • Structureel telewerken is mogelijk. 
  • Het voltijdse brutoloon is afhankelijk van relevante ervaring: zonder anciënniteit verdien je € 2.853 bruto, met bijvoorbeeld 10 jaar anciënniteit € 3.534.
  • Je ontvangt een volledige 13e maand (eindejaarspremie) en vakantiegeld in juni.
  • Je ontvangt maaltijdcheques van € 6 per gewerkte dag.
  • Je krijgt een gsm-abonnement voor telefonie en dataverkeer.
  • Je werkt in het centrum van bruisend Brussel, in de Europese wijk, die makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer.
  • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer wordt 100% terugbetaald. Fietsers kunnen rekenen op een fietsvergoeding van € 0,24/km.
  • Je krijgt 20 dagen wettelijke vakantie + 10 wettelijke feestdagen.
  • Bijkomend betaald verlof: extra feestdag op 11 juli; extralegale vakantiedagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar (collectieve sluiting); bijkomende brugdagen op vrijdagen na feestdagen op donderdagen.
  • We zijn flexibel in de toekenning van tijdskredieten en ouderschapsverlof.
  • Je hebt recht op betaald sociaal verlof bij ziekte van je kinderen of partner en bij medische onderzoeken overdag (5 dagen/voltijdse regime).
  • Je krijgt ruimte om je capaciteiten verder te ontplooien via opleidingen.
  • Je maakt deel uit van een enthousiast, gedreven en kwalitatief hoogstaand team.
  • Je krijgt de kans je te bekwamen binnen een sector in volle ontwikkeling, met grote maatschappelijke relevantie. 

Praktisch

Geïnteresseerd? Vertel ons dan waarom jij de geknipte kandidaat bent voor deze functie. Stuur je motivatiebrief en cv als bijlage ten laatste op 9 juni 2022 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ter attentie van zakelijk directeur Miranda Vankerk. Zet je naam in de titel van de documenten en geef in het onderwerp van je mail ook duidelijk aan dat je solliciteert voor de functie van medewerker communicatie en pers. 

Indien we je kandidatuur weerhouden, word je uitgenodigd voor een online proef die vanop afstand afgelegd kan worden tussen 14 en 16 juni. Wie na de proef doorgaat naar de volgende ronde, het gesprek, ontmoeten we graag in ons kantoor in Brussel op 29 juni.

Voor meer inlichtingen over deze vacature kan je contact opnemen met Ann Willems, coördinator communicatie en marketing, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 02 282 19 45.

BBL wil een werkomgeving creëren waarin mensen met verschillende perspectieven en achtergronden zich thuis voelen. We moedigen dan ook iedereen aan om te solliciteren. We zijn geïnteresseerd in je kwaliteiten, ongeacht je genderidentiteit, seksuele oriëntatie, etnisch-culturele achtergrond, nationaliteit, geloof, functiebeperking ... Heb je een vraag over toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden?

Contacteer ons: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar BBL op 02 282 17 20.

Bron: https://www.bondbeterleefmilieu.be/vacatures/bond-beter-leefmilieu-zoekt-medewerker-pers-en-communicatie?utm_source=Mailing+Lijst&utm_medium=email&utm_campaign=Link+220525