Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

Dag Van Apache / Zaterdag 4 juni, van 15u tot 22u

We nodigden een rist interessante sprekers uit en buigen ons over enkele hete hangijzers, zoals de stroom aan online desinformatie en de nood aan klimaatrechtvaardigheid.

Op de gastenlijst staan onder meer theatermaker en columnist Rebekka de Wit, factchecker Brecht Castel, historicus en criminoloog Christophe Busch en slam poet en voormalig Antwerps stadsdichter Seckou Ouologuem. Aftrappen doen we met de voor een Oscar genomineerde animatiefilm Flee.

Verder kan je cartoonisten Kim Duchateau en Gie Campo live aan het werk zien, rondstruinen op een boekenmarkt uitgebaat door Limerick en Brecht De Vleeschauwers fotoreeks over de Gentse wooncrisis bewonderen.

Het volledige programma en de ticketlink vind je onderaan deze mail of op onze website.

OP HET PROGRAMMA

Met je ticket krijg je de hele dag toegang tot de Balzaal, zo kies je zelf welke onderdelen je meepikt. Tussenin ben je welkom in het café van kunstencentrum VIERNULVIER voor een fototentoonstelling, een boekenmarkt en zo veel meer.

Flee (15u) 

De animatiefilm Flee vertelt het verhaal van de homoseksuele Amin, die in de jaren tachtig vluchtte vanuit Afghanistan. De film laat zien welke diepe sporen een leven als tweederangsburger achterlaat. Bekijk hier de trailer.

Zin van onzin scheiden (17u30) 

Fake news floreert online. Wie zit achter deze desinformatie? Welke strategieën, tactieken en technieken hanteren ze? Welke maatschappelijke gevolgen heeft deze constante stroom aan misleidende of valse informatie? Wat is de rol van de journalistiek in de strijd hiertegen?

Onderzoeksjournalist Steven Vanden Bussche gaat in gesprek met journalisten Hind Fraihi (Apache) en Brecht Castel (Knack), en met Christophe Busch (Hannah Arendt Instituut).

Climate justice, when? (20u) 

Climate justice now! Maar wat betekent klimaatrechtvaardigheid? Wat is nodig voor een klimaatrechtvaardige toekomst? Wiens stem wordt niet gehoord? Welke plek moet/kan de mensheid innemen: in, naast of boven de natuur en ander leven? Welke nieuwe of onbekende verhalen moeten we over deze crisissen vertellen?

Hoofdredacteur Karl van den Broeck gaat in gesprek met schrijver en theatermaker Rebekka de Wit (De Zaak Shell) en schrijver, artiest en spreker Chihiro Geuzebroek, die werkt rond klimaatrechtvaardigheid, ecocide en dekolonisatie.

Slam poetry (21u) 

Slam poet Seckou Ouologuem was de tiende stadsdichter van Antwerpen. Behalve dichter is hij ook rapper en theatermaker. Seckou is een van de grondleggers van de slamscene in Vlaanderen. Bereid je voor om ritmisch wakker geschud te worden!

Dag Van Apache /

Zaterdag 4 juni, van 15u tot 22u

De Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent (bereikbaarheid)

Koop jouw ticket(s) (€ 15,00)

Meer info