Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

“You Have Not Yet Been Defeated”: Writers from Egypt 19 Okt.’22 — 19:30 — Studio, Bozar, Brussel 

Literature Talk met Lina Attalah, Ahdaf Soueif & Iman Mersal

19 Okt.’22 — 19:30 — Studio, Bozar, Brussel

Een avond vol politiek en poëzie over de rol van het schrijverschap in repressieve regimes. Dichters en denkers uit Egypte buigen zich over de levende geschiedenis van hun oude land. Schrijven als verzet en als herinnering in tijden van onderdrukking, als basis voor nieuwe ideeën voor een andere toekomst.  

De titel van de avond is geïnspireerd op het gelijknamige boek van de onafhankelijke denker en politieke gevangene Alaa Abd el-Fattah dat vorig jaar in het Engels verscheen. De zin is een mooie metafoor voor de strijd voor rechtvaardigheid waarin ook een boodschap van hoop zit. 

Lina Attalah is medeoprichtster en hoofdredactrice van Mada Masr, een onafhankelijke Egyptische online krant. In 2020 bekroond door The Times en de Knight Foundation, is ze bijzonder actief in de strijd voor persvrijheid. 

​​​​​​​Iman Mersal wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters van Egypte. Zij doceert Arabische literatuur aan de Universiteit van Alberta in Canada en is de auteur van verschillende poëziebundels en essays. Haar boeken Deux choses m’ont échappé en Sur les traces d’Enayat Zayyat zijn verkrijgbaar in het Frans (Sindbad/Actes Sud).   

Ahdaf Soueif, geboren in Egypte, is de auteur van verschillende veelgeprezen romans, waaronder de Booker Prize finalist The Map of Love. Als politiek columniste voor The Guardian geeft ze regelmatig commentaar op het Egyptische en Palestijnse nieuws en is zij medeoprichtster van het Palestijnse Festival van de Literatuur. 

Een productie van Bozar in samenwerking met de Leerstoel Mahmoud Darwish.

Taal: Engels

Info en tickets: www.bozar.be