Koopkrachtplakkaat

EnergieplakkaatC

173646265 10222054268599783 1356797931624160070 n

Delen van artikels

 Boekvoorstelling : De mythe van de arbeidsmarkt MONDAY,DECEMBER 12, 2022

  •   
  • VLAAMS-NEDERLANDS HUIS DE BUREN(MAP)

Op 12 december presenteert Paul de Beer, hoogleraar aan de Universiteit Amsterdam, zijn nieuwe boek: De mythe van de arbeidsmarkt.

Bestaat er zoiets als ‘de arbeidsmarkt’, die werkt zoals de bloemenmarkt, de oliemarkt, of de smartphonemarkt? Kunnen we arbeid beschouwen als handelswaar? En werken de gangbare manieren om ‘de arbeidsmarkt’ beter te laten werken wel, of heeft het versterken van financiële prikkels, het versoepelen van de ontslagbescherming, of het vergroten van de mobiliteit van werkenden een averechts effect? Paul de Beer verdedigt in zijn nieuwe boek, dat hij op deze Minerva-gespreksavond voorstelt, de these dat we afstand moeten nemen van de het idee van de arbeidsmarkt en dat we duurzame arbeidsrelaties centraal moeten stellen.

Zijn Ive Marx (Universiteit Antwerpen, tbc), Franne Mullens (Vrije Universiteit Brussel), en Caroline Gennez (Vooruit) het eens met deze verwerping van de idee van de arbeidsmarkt? Zij reageren op de stelling van Paul de Beer. We sluiten af met een discussie met de zaal, en een kleine receptie.

Wanneer: maandag 12 december, vanaf 19 uur.

Waar: Vlaams-Nederlands Huis De Buren, Brussel.

Inschrijven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Bron: https://www.denktankminerva.be/activiteiten/2022/gespreksavond-mythe-arbeidsmarkt